All-About-Apples Cake

Ingredienser

  • 2,5 dL Hasselnød eller mandelmælk
  • 1 spsk Æblecideeddike
  • 2 dL Æblemos *
  • 1,5 dL Finvalsede havregryn
  • 150 g Rørsukker
  • 1 dL Smeltet kokosolie **
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 5 tsk Vaniljesukker
  • 300 g Hvedemel
  • 1 stk Æble
  • Pynt
  • 2 stk Æbler
  • 3 spsk Brun farin
  • Lidt kanel og kardemomme

Fremgangsmåde

  • Bag kagen i ca. 50 minutter til en tandstik kommer ren ud af midten.
  • Placer en stor skål på en køkkenvægt. Pisk plantemælk og æblecidereddike sammen. Lad det stå et øjeblik.
  • I mellemtiden tændes ovnen på 180 grader, æblet skæres ud i små tern og en springform (21 cm) smøres med lidt smagsneutral olie. Skær også æblerne til pynten ud i tynde både.
  • Pisk æblemos, sukker, havregryn, halvdelen af hvedemelet og kokosolien i plantemælken indtil olien er godt integreret.
  • Tilføj salt, bagepulver, natron og vanilje. Pisk løbende resten af hvedemelet jævnt i dejen.
  • Rør æbleternene i dejen.
  • Smag på den! Og tilføj evt. mere sukker eller vanilje efter smag.
  • Fordel brun farin i bunden af springformen. Pynt med de skiveskårne æbler og strø lidt kanel og kardemomme hen over æblerne.
  • Fordel kagedejen oven på æblerne.
  • Lad kagen køle ned i minimum 30 minutter (helst i køleskabet), eller natten over, før den tages ud af formen.
  • Skær forsigtigt rundt i kanten af kagen og flip den over på en tallerken.
  • Server straks med vaniljeis, eller lad den stå ydereligere i køleskabet. Kagen er oplagt at lave dagen inden da den har rigtig godt af at stå i køleskabet, men bag den evt. 5 minutter kortere i så fald.

Noter

* Den billige på glas! Helst uden for meget tilsat sukker.
** Jeg luner ca. 3 spsk kokosolie i mikrobølgeovnen i ca. 30 sek.