Ingredienser
- 1 dL Smeltet kokosolie **
- 2,5 dL Hasselnød eller mandelmælk
- 1 spsk Æblecideeddike
- 2 dL Æblemos *
- 1,5 dL Finvalsede havregryn
- 150 g Rørsukker
- 1/2 tsk Salt
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 5 tsk Vaniljesukker
- 300 g Hvedemel
- 1 stk Æble
- 2 stk Æbler
- 3 spsk Brun farin
- Lidt kanel og kardemomme
- Pynt
Fremgangsmåde
- Placer en stor skål på en køkkenvægt. Pisk plantemælk og æblecidereddike sammen. Lad det stå et øjeblik.
- I mellemtiden tændes ovnen på 180 grader, æblet skæres ud i små tern og en springform (21 cm) smøres med lidt smagsneutral olie. Skær også æblerne til pynten ud i tynde både.
- Pisk æblemos, sukker, havregryn, halvdelen af hvedemelet og kokosolien i plantemælken indtil olien er godt integreret.
- Tilføj salt, bagepulver, natron og vanilje. Pisk løbende resten af hvedemelet jævnt i dejen.
- Rør æbleternene i dejen.
- Smag på den! Og tilføj evt. mere sukker eller vanilje efter smag.
- Fordel brun farin i bunden af springformen. Pynt med de skiveskårne æbler og strø lidt kanel og kardemomme hen over æblerne.
- Fordel kagedejen oven på æblerne.
- Bag kagen i ca. 50 minutter til en tandstik kommer ren ud af midten.
- Lad kagen køle ned i minimum 30 minutter (helst i køleskabet), eller natten over, før den tages ud af formen.
- Skær forsigtigt rundt i kanten af kagen og flip den over på en tallerken.
- Server straks med vaniljeis, eller lad den stå ydereligere i køleskabet. Kagen er oplagt at lave dagen inden da den har rigtig godt af at stå i køleskabet, men bag den evt. 5 minutter kortere i så fald.
Noter
* Den billige på glas! Helst uden tilsat sukker.
** Jeg luner ca. 3 spsk kokosolie i mikrobølgeovnen i ca. 30 sek.