Avokado-Chili Poppers

Ingredienser

  • 0,5 L Rapsolie (til stegning)
  • 3 stk modne Avokadoer (dem fra net)
  • 10 - 15 skiver Syltede jalapenos (efter smag)
  • 2 spsk Frisk eller frossen dild
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • Saften fra 1/2-1 citron
  • 15-30 ark Dumplingdej *
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  • Hæld olien i en lille gryde og tænd på høj-middel varme.
  • Skræl og skær avokadoerne i små tern.
  • Skær jalapenosskiverne i mindre stykker.
  • Rør avokado og jalapenos sammen i en lille skål og rør forsigtigt citronsaften, hvidløg og dild i blandingen. Smag til med mere citron, hvidløg, jalapenos og dild efter smag.
  • Pak 1 tsk fyld i et stykke dumplingdej. Brug lidt vand til at lukke den med ved at smøre vandet rundt i kanten af arket. Saml enderne og klem dem godt sammen. Brug evt. tandstikker til at holde sammen på dejen. Lad dem ligge et øjeblik inden de steges.
  • Tjek om olien er varm nok ved at smide én dumpling ned i olien. Syder olien er den varm nok, men den må endelig ikke koge.
  • Steg nu resten til de er gyldne og sprøde. Steg så mange ad gangen som du har plads til i gryden.
  • Lad dumplingerne dryppe af på et stykke køkkenrulle efter stegning og strø med lidt salt inden de bliver for kolde.
  • Servér straks med dips!

Noter

* Jeg køber altid de runde fra min lokale asian shop fra frost. Men 4 store ark forårsrulle dej kan også bruges! Bare skær dem ud i 4 mindre stykker pr. ark. Forårsrulledej kan findes i mange almindelige supermarkeder.

Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig