Ingredienser
- 0,5 L Rapsolie (til stegning)
- 3 stk modne Avokadoer (dem fra net)
- 10 - 15 skiver Syltede jalapenos (efter smag)
- 2 spsk Frisk eller frossen dild
- 1 tsk Hvidløgspulver
- Saften fra 1/2-1 citron
- 15-30 ark Dumplingdej *
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Hæld olien i en lille gryde og tænd på høj-middel varme.
- Skræl og skær avokadoerne i små tern.
- Skær jalapenosskiverne i mindre stykker.
- Rør avokado og jalapenos sammen i en lille skål og rør forsigtigt citronsaften, hvidløg og dild i blandingen. Smag til med mere citron, hvidløg, jalapenos og dild efter smag.
- Pak 1 tsk fyld i et stykke dumplingdej. Brug lidt vand til at lukke den med ved at smøre vandet rundt i kanten af arket. Saml enderne og klem dem godt sammen. Brug evt. tandstikker til at holde sammen på dejen. Lad dem ligge et øjeblik inden de steges.
- Tjek om olien er varm nok ved at smide én dumpling ned i olien. Syder olien er den varm nok, men den må endelig ikke koge.
- Steg nu resten til de er gyldne og sprøde. Steg så mange ad gangen som du har plads til i gryden.
- Lad dumplingerne dryppe af på et stykke køkkenrulle efter stegning og strø med lidt salt inden de bliver for kolde.
- Servér straks med dips!
Noter
* Jeg køber altid de runde fra min lokale asian shop fra frost. Men 4 store ark forårsrulle dej kan også bruges! Bare skær dem ud i 4 mindre stykker pr. ark. Forårsrulledej kan findes i mange almindelige supermarkeder.