Ingredienser
- 200 g Små brune champignons
- 2 ark Rispapir
- Marinade
- 1 spsk Soyasauce
- 1 spsk Mørk sirup
- 1 tsk HP sauce
- 2 spsk Vand
- 1/2 tsk Frisk ingefær
- 1 tsk Rosmarin
- 1 tsk Peber
- BBQ Sauce (eller en købt variant)
- 2 spsk Olie
- 2 spsk Soyasauce
- 2 spsk Ketchup (Heinz, Urtekram)
- 2 tsk Balsamico
- 2 tsk Mørk Sirup
- 1/2-1 tsk Chilipaste (eller efter smag)
- 1 tsk Paprika
- Et par dråber Liquid Smoke
- Hvidløg, salt og peber
- Servering
- 10-15 stk Tandstikker
- 1-2 stk Limes
- Evt. sesamfrø
Fremgangsmåde
- Skyl svampene og skær stilkene af så der kun er ca. 1 cm tilbage.
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en mellem-stor skål.
- Vend svampene i marinaden og lad dem stå i minimum 15 minutter. Rør jævnligt så marinaden fordeles over svampene.
- Tænd ovnen på 250 graders varmluft.
- Rør alle ingredienserne til BBQ saucen sammen i en lille skål. Smag den til med salt, peber og hvidløg. Den skal være tyk!
- Udblød et ark rispapir i lidt koldt vand så den bliver helt blød.
- Fordel rispapiret på et rent bord. Halver den med en skarp kniv, og skær hver halvdel i tre mindre dele (flere eller færre alt efter størrelsen på svampene).
- Vend et stykke rispapir i BBQ saucen og fold den omkring en champignon. Hold rispapiret på plads med 1-2 tandstikker. Giver ca. 10 stk.
- Bag svampene på en rist beklædt med bagepapir i 15-20 minutter til de er sprøde.
- Servering:
- Pensel evt. det resterende BBQ sauce hen over svampene når de er færdige. Pynt med saften fra 1/2 lime og evt. sesamfrø.