Ingredienser
- 1 stk Snackpeber (kan erstattes med 2 modne blommetomater, men så skal de ikke bages)
- 2 dL Cashewnødder *
- 0,5-1 dL Mandel eller soyamælk
- 2 spsk Gærflager
- 4 spsk Citronsaft
- 1 Fed hvidløg
- Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Skær stilken af snackpeberen og fjern kernehuset.
- Bag snackpeberen i ca. 15 minutter indtil skindet begynder at poppe op og gyldnes.
- Blend cashewnødder, 0,5 dL mandelmælk, gærflager, citron og hvidløg ved høj hastighed indtil massen er helt jævn (jeg bruger en minihakker).
- Tilføj snackpeberen når den er færdig og blend videre.
- Tilføj evt. ekstra plantemælk alt efter ønsket konsistens. **
- Smag til med salt, peber og evt. flere gærflager eller mere citron. Den skal have mere salt end man lige tror!
Noter
* Usaltede, opblødte over natten i vand eller kogt i 10 min.
** Dippen kan laves tyk og bruges som fx nacho eller grønsags dip, eller tyndere hvis den skal være en dressing.