Cheddar “Cheese” Creme

Ingredienser

  • 1 stk Snackpeber (kan erstattes med 2 modne blommetomater, men så skal de ikke bages)
  • 2 dL Cashewnødder *
  • 0,5-1 dL Mandel eller soyamælk
  • 2 spsk Gærflager
  • 4 spsk Citronsaft
  • 1 Fed hvidløg
  • Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • Skær stilken af snackpeberen og fjern kernehuset.
  • Bag snackpeberen i ca. 15 minutter indtil skindet begynder at poppe op og gyldnes.
  • Blend cashewnødder, 0,5 dL mandelmælk, gærflager, citron og hvidløg ved høj hastighed indtil massen er helt jævn (jeg bruger en minihakker).
  • Tilføj snackpeberen når den er færdig og blend videre.
  • Tilføj evt. ekstra plantemælk alt efter ønsket konsistens. **
  • Smag til med salt, peber og evt. flere gærflager eller mere citron. Den skal have mere salt end man lige tror!

Noter

* Usaltede, opblødte over natten i vand eller kogt i 10 min.
** Dippen kan laves tyk og bruges som fx nacho eller grønsags dip, eller tyndere hvis den skal være en dressing.

Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig