Chili sin Carne med Stegte Kartofler og Yoghurt

Ingredienser

  • 600 g Kartofler
  • 200 g Brune champignons
  • 1 stk Peberfrugt
  • 1 dåse Kidneybønner (255 g, drænet)
  • 2 stk Blommetomater
  • Resten af veggie bolognesen
  • Ca. 5 dL Vand
  • 2 tsk Spidskommen
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 3 tsk Paprika
  • 2 tsk Basilikum
  • Lidt salt, peber og chili efter smag
  • Evt. lidt madkulør
  • 1 dL Neutral soya yoghurt
  • 2 stk Forårsløg
  • 1 stk Lime
  • Chili sin Carne på Veggie Bolognese Rester
  • Servering
  • Evt. sriracha mayo sauce

Fremgangsmåde

  • Bring kartoflerne i kog i rigeligt vand. Lad dem koge i ca. 10 minutter. De skal endelig ikke koge helt færdige, men stadig have lidt bid. Hellere kog dem lidt for lidt, end lidt for meget. Når kartoflerne er færdige, skyldes de under koldt vand og gemmes på en tallerken.
  • Skær champignons og peberfrugt i små tern. Dræn kidneybønnerne og skyld dem under koldt rindende vand.
  • I en stor gryde steges champignon, peberfrugt og kidneybønner ved høj varme, i lidt stegefedt. Lad dem stege indtil bønnerne begynder at blive sprøde og skallen begynder at poppe af.
  • Hak tomaterne i mindre stykker. Tilføj tomaterne og veggie bolognesen til gryden.
  • Tilføj vand til gryden, og smag chili sin carnen til med spidskommen, hvidløg, paprika, basilikum, salt, peber og lidt chili. Lad den stå og små simre indtil servering.
  • Mens chili sin carnen hygger sig, skæres kartoflerne ud i små tern på ca. 1x1 cm.
  • Varm en stor pande ved høj varme. Steg kartoflerne ved høj varme i lidt stegefedt. Rør kun i dem en gang i mellem så de får en lækker stegeskorpe. Tilføj et nip salt til panden.
  • Skær forårsløgene i tynde skiver, og limen i små både.
  • Gem halvdelen af chili sin carnen, kartoflerne, forårsløgene og limen til frokost i morgen.
  • Server chili sin carnen med lidt stegte kartofler, 0,5 dL yoghurt pr. person, lidt forårsløg, et skvæt chili mayo og lidt limesaft. Denne chili sin carne skal spises med en ske!
  • Tilføj evt. lidt ekstra vand inden servering hvis du bedre kan lide din chili sin carne mere flydende. Tilføj evt. også lidt sovsekulør.
  • Servering: