Ingredienser
- Pynt
- 500 mL Vand
- 2 dL Havregryn (finvalsede)
- 25 g Paranødder
- 25 g Kakaopulver (rå, usødet)
- 3 spsk Sukker (efter smag)
- 1 tsk Vaniljesukker
- Lidt salt
- 1 stk Banan
- 1 stk Appelsin
Fremgangsmåde
- Bring vandet i kog.
- I mellemtiden hakkes paranødderne medium fint i en minihakker.
- Skræl appelsinen med en skarp kniv og skær den i vandrette tynde skiver. Fjern eventuelle kerner. Skær skiverne i mindre mundrette stykker og fjern evt. den hvide midte.
- Når vandet koger tilføjes havregrynene. Skru ned på middel varme. Lad grøden små-simre i nogle minutter indtil den tyknes til en lækker blød grød.
- Når havregrøden er færdig tilføjes kakao, de hakkede paranødder, sukker, vanilje og lidt salt. Sluk for varmen.
- Overfør grøden til to skåle og pynt med stykker af appelsin og skiver af banan. Server straks!
- Bring vandet i kog.
- I mellemtiden hakkes paranødderne medium fint i en minihakker.
- Skræl appelsinen med en skrap kniv og skær den i vandrette tynde skiver. Fjern eventuelle kerner. Skær skiverne i mindre mundrette stykker og fjern evt. den hvide midte.
- Når vandet koger tilføjes havregrynene. Skru ned på middel varme. Lad grøden små-simre i nogle minutter indtil den tyknes til en lækker blød grød.
- Når havregrøden er færdig tilføjes kakao, de hakkede paranødder, sukker, vanilje og lidt salt. Sluk for varmen.
- Overfør grøden til to skåle og pynt med stykker af appelsin og skiver af banan. Server straks!