Cocco Cotta med Vanilje

Ingredienser

  • 1 dåse Fuldfed kokosmælk
  • 1 tsk Agar pulver
  • 2 spsk Sukker
  • 1 dL Grødris kogt til en tyk grød *
  • 1 stk Vaniljestang eller 1-2 tsk ren vanilje ekstrakt
  • Pynt **
  • Saften fra 3 store appelsiner
  • 1/2 tsk Agar agar pulver
  • 1 tsk Sukker
  • 1 tsk Citronsaft
  • Evt. 1 hel appelsin skåret i små stykker (anbefales)

Fremgangsmåde

  • I en lille gryde piskes agar pulver og kokosmælken sammen. Tænd på middel høj varme.
  • Når væsken begynder at koge piskes sukker og risgrøden i. Fortsæt med at piske i 3 minutter. Den skal gerne tykne lidt pga. stivelsen fra risen.
  • Tag gryden af varmen og pisk vanilje i. Smag til! Tilføj mere sukker eller vanilje efter smag.
  • Fordel massen i 6 små glas (eller 4 store) og stil dem i køleskabet i minimum en time.
  • For pynten
  • Når der er ved at være gået en time piskes appelsinsaft og agar sammen i en lille gryde. Tænd på middel høj varme.
  • Når saften begynder at koge piskes sukker i. Pisk yderligere i 3 minutter.
  • Tag saften af varmen og og pisk citron i. Smag til! Den må gerne være dejlig syrlig, det giver et godt modspil til den søde cocco cotta!
  • Fordel saften oven på de nu kolde og stivnede cocco cottaer. Stil tilbage i køleskabet i endnu en time.
  • Inden servering kan de med STOR fordel pyntes med frisk udskåret appelsin stykker (ANBEFALES).
  • Server nu, eller lad dem stå i køleskabet til dagen efter. ***

Noter

* Risene koges i 3 dL vand og 2 dL mandel eller soyamælk til grøden er tyk og cremet. Rør jævntligt så den ikke brænder på! Brug evt. rester af risengrød eller ris fra dagen inden (koges på i lidt mandelmælk inden brug). Svarer til ca. 2 dL risengrød.
** Du kan med fordel bruge en anden frugt eller bærsaft, eller bare blende bær og smide det ovenpå uden agar!
*** Dette er en god dessert at lave dagen inden!