Ingredienser
- 1 stang Selleri
- 1 spsk Plantesmør
- 2 dL Vand + 1 spsk hvedemel
- 1 tsk Grøntsagsbouillon pulver (eller én terning)
- 0,5 dL Engelsk sauce
- 2 spsk Gærflager
- 3 kviste Frisk rosmarin
- 1 karton Naturli' Soya Cuisine (250 mL)
- Lidt peber
- Lidt hvidløgspulver
- Lidt balsamico (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Hak sellerien så fint som du gider. Det er ikke så vigtigt da den sies fra inden servering.
- Steg sellerien ved høj varme i plantesmør, i en lille gryde. Lad den hygge sig i nogle minutter.
- I mellemtiden piskes hvedemelet jævnt ud i 1 dL vand i et lille glas.
- Skru lidt ned for varmen og tilføj den anden dL vand til gryden sammen med bouillon, engelsk sauce, gærflager og en sjat balsamico.. Riv bladene af rosmarinen ned i gryden. Lad det små-simre i nogle minutter.
- Tilføj mel-vandet til gryden. Lad saucen tykne mens den små-simrer. Tilføj herefter soya cuisine.
- Sluk for varmen og pisk saucen helt jævn mens den stadig står på komfuret og får lidt varme. Smag til med lidt peber, hvidløg og evt. salt.
- Smag på saucen! Tilføj evt. mere rosmarin, engelsk sauce eller andet. Lad det små simre lidt. Jo længere du lader den små-simre, jo bedre smag får den, og jo tykkere bliver saucen, fortynd evt. med lidt vand til sidst.
- Lige inden servering hældes saucen igennem en si, ned i et serveringsfad. Giver ca. 3 dL sauce.
- Server straks!