Ingredienser
- 3 tsk Vaniljesukker (efter smag)
- 1 tsk Kanel *
- 1 tsk stødt Kardemomme *
- Lidt salt
- Friske blåbær
- 250 g Grødris
- 1 dåse fuldfed Kokosmælk (400 g)
- 5 spsk Rørsukker (efter smag)
- 1 L Vand
- Servering
Fremgangsmåde
- Server den straks med friske blåbær!
- Når vandet koger, tilføjes grødrisene. Skru ned på middel varme (jeg bruger trin 4-5 ud af 9) og dæk gryden med et låg.
- Sluk for varmen, rør godt rundt og smag til med sukker, kanel, vanilje, kardemomme og salt. Tilføj evt. lidt ekstra vand hvis du synes grøden er for tyk.
- Bring vandt i kog i en medium-stor gryde.
- Lad grøden simre ca. 20-25 minutter.
- På dette tidspunkt begynder vandet at være brugt. Tilføj da kokosmælk og rør godt rundt.
- Dæk igen gryden med et låg og lad den simre i yderligere ca. 10 minutter. Rør i den en gang i mellem. Skru evt. en tand op for varmen hvis ikke grøden simrer inden for de første par minutter.
Noter
* Server evt. med kanel sukker i stedet for, hvor du blander kanel og sukker 1:1 og tilføjer en knivspids kardemomme.