Ingredienser
- 1 pakke Naturli' seitan i skiver
- Ca. 2 dL hvedemel (eller kikærtemel)
- Ca. 2 dL vand
- Ca. 9 dL usødede cornflakes *
- Stegeolie
- Koreansk BBQ Marinade
- Saften fra 1 appelsin
- Saften fra 1/2 citron eller 1 lime
- 0,5 dL Ketchup (Heinz, Urtekram)
- 1 tsk Brun farin
- 1 spsk Soyasauce
- 2 Fed hvidløg
- Salt, peber, tørret lemongrass, tørret koriander
- Evt. chili og friske krydderurter som koriander, citronmelisse og basilikum (anbefales)
Fremgangsmåde
- Skær Seitan skiverne ud i strimler (ca. 1 cm tykke).
- I en lille skål piskes vand og hvedemel sammen til en tyk (men flydende) dej. Tilføj evt. krydderier.
- I en anden lille skål knuses cornflakes med fingerne - bare groft indtil ca. alle store stykker er væk.
- Vend først seitan strimlerne i hvedemel. Bank strimlerne blidt af på kanten af skålen så det meste af det overskydende dej glider af.
- Herefter vendes strimlerne direkte i cornflakes. Placer dem på en tallerken mens du laver resten. De skal gerne nå at stivne lidt inden du steger dem. Giver ca. 25 stk.
- I en pande varmes olie (ca. 0,5 cm i højde) ved middel-høj varme.
- Steg seitan strimlerne på hver side til de er sprøde og gyldne.
- Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- For BBQ marinaden
- I mens du steger seitan strimlerne, forberedes marinaden.
- Rør appelsinsaft, citronsaft, farin, ketchup, soyasauce og presset hvidløg sammen.
- Tilføj friske snittede krydderurter og smag til med salt, peber, lemongrass (vigtigt) og koriander.
- Lige inden servering lunes marinaden i mikrobølgeovnen i 1 min. Hæld marinaden ud over seitan strimlerne.
- Server i pitabrød, evt. som bøffer (med eller uden BBQ sauce) eller lav en sandwich.
Noter
* Min erfaring er at de fleste billige varianter som ikke er Kellogg er uden tilsat sukker. Kan erstattes med Panko.