Crispy Chicken’FREE’ BBQ Fingers

Ingredienser

  • 1 pakke Naturli' seitan i skiver
  • Ca. 2 dL hvedemel (eller kikærtemel)
  • Ca. 2 dL vand
  • Ca. 9 dL usødede cornflakes *
  • Stegeolie
  • Koreansk BBQ Marinade
  • Saften fra 1 appelsin
  • Saften fra 1/2 citron eller 1 lime
  • 0,5 dL Ketchup (Heinz, Urtekram)
  • 1 tsk Brun farin
  • 1 spsk Soyasauce
  • 2 Fed hvidløg
  • Salt, peber, tørret lemongrass, tørret koriander
  • Evt. chili og friske krydderurter som koriander, citronmelisse og basilikum (anbefales)

Fremgangsmåde

  • Skær Seitan skiverne ud i strimler (ca. 1 cm tykke).
  • I en lille skål piskes vand og hvedemel sammen til en tyk (men flydende) dej. Tilføj evt. krydderier.
  • I en anden lille skål knuses cornflakes med fingerne - bare groft indtil ca. alle store stykker er væk.
  • Vend først seitan strimlerne i hvedemel. Bank strimlerne blidt af på kanten af skålen så det meste af det overskydende dej glider af.
  • Herefter vendes strimlerne direkte i cornflakes. Placer dem på en tallerken mens du laver resten. De skal gerne nå at stivne lidt inden du steger dem. Giver ca. 25 stk.
  • I en pande varmes olie (ca. 0,5 cm i højde) ved middel-høj varme.
  • Steg seitan strimlerne på hver side til de er sprøde og gyldne.
  • Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • For BBQ marinaden
  • I mens du steger seitan strimlerne, forberedes marinaden.
  • Rør appelsinsaft, citronsaft, farin, ketchup, soyasauce og presset hvidløg sammen.
  • Tilføj friske snittede krydderurter og smag til med salt, peber, lemongrass (vigtigt) og koriander.
  • Lige inden servering lunes marinaden i mikrobølgeovnen i 1 min. Hæld marinaden ud over seitan strimlerne.
  • Server i pitabrød, evt. som bøffer (med eller uden BBQ sauce) eller lav en sandwich.

Noter

* Min erfaring er at de fleste billige varianter som ikke er Kellogg er uden tilsat sukker. Kan erstattes med Panko.

Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig