Crispy Chicken’FREE’ BBQ Fingers

Ingredienser

  • 1 pakke Naturli' seitan i skiver
  • Ca. 2 dL hvedemel (eller kikærtemel)
  • Ca. 2 dL vand
  • Ca. 9 dL usødede cornflakes *
  • Stegeolie
  • Koreansk BBQ Marinade
  • Saften fra 1 appelsin
  • Saften fra 1/2 citron eller 1 lime
  • 0,5 dL Ketchup (Heinz, Urtekram)
  • 1 tsk Brun farin
  • 1 spsk Soyasauce
  • 2 Fed hvidløg
  • Salt, peber, tørret lemongrass, tørret koriander
  • Evt. chili og friske krydderurter som koriander, citronmelisse og basilikum (anbefales)

Fremgangsmåde

  • Skær Seitan skiverne ud i strimler (ca. 1 cm tykke).
  • I en lille skål piskes vand og hvedemel sammen til en tyk (men flydende) dej. Tilføj evt. krydderier.
  • I en anden lille skål knuses cornflakes med fingerne - bare groft indtil ca. alle store stykker er væk.
  • Vend først seitan strimlerne i hvedemel. Bank strimlerne blidt af på kanten af skålen så det meste af det overskydende dej glider af.
  • Herefter vendes strimlerne direkte i cornflakes. Placer dem på en tallerken mens du laver resten. De skal gerne nå at stivne lidt inden du steger dem. Giver ca. 25 stk.
  • I en pande varmes olie (ca. 0,5 cm i højde) ved middel-høj varme.
  • Steg seitan strimlerne på hver side til de er sprøde og gyldne.
  • Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • For BBQ marinaden
  • I mens du steger seitan strimlerne, forberedes marinaden.
  • Rør appelsinsaft, citronsaft, farin, ketchup, soyasauce og presset hvidløg sammen.
  • Tilføj friske snittede krydderurter og smag til med salt, peber, lemongrass (vigtigt) og koriander.
  • Lige inden servering lunes marinaden i mikrobølgeovnen i 1 min. Hæld marinaden ud over seitan strimlerne.
  • Server i pitabrød, evt. som bøffer (med eller uden BBQ sauce) eller lav en sandwich.

Noter

* Min erfaring er at de fleste billige varianter som ikke er Kellogg er uden tilsat sukker. Kan erstattes med Panko.