Ingredienser
- Ca. 4 skiver groft toastbrød (eller andet brød)
- 5 stk Radisser
- 10 stk Cherrytomater
- 10 stk Oliven uden sten
- Ca. 1/3 Agurk
- Ca. 2 store drueagurker
- Ca. 1 bakke Krølsalat (eller lign.)
- 10 stk Grillspyd
- 20 terninger Vegansk chili eller cheddar ost (ca. 180 g, eller en pakke Violife)
- 1 dL Hvedemel
- 1 dL Vand
- 1 tsk Paprika
- 1/2 tsk Cayennepeber (kun hvis du bruger en ost uden chili i)
- 1 tsk Peber
- 2 dL Panko (eller rasp)
- En masse stegeolie
- Crispy Chili-"Cheese" Tops *
Fremgangsmåde
- Skær toastbrødet ud i 30 mundrette kvadratiske stykker.
- Halver tomaterne og radiserne. Skær agurken og drueagurkerne ud i lange tynde skiver (gerne med et mandolinjern).
- Pisk hvedemel, vand, paprika, cayennepeber og peber sammen i en lille skål.
- Vend en et stykke ost i mel-blandingen, lad overskydende mel dryppe let af, og vend osten direkte i panko herefter. Fortsæt med alle stykkerne af ost.
- Varm lidt olie på en pande ved høj varme. Rist kort brødet på begge sider. Det går stærkt! Tilføj mere olie hvis nødvendigt.
- Lad brødstykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle bagefter.
- Tilføj mere olie på panden og steg chili-"cheese" topsne på begge sider til de bliver crispy. Lad dem også dryppe af bagefter.
- Saml spydene, ved at bruge 3 stykker brød, 2 stk chili-"cheese" tops, 2 halve tomater, 1 halv radise, 1 skive agurk, 1 skive drueagurk, 1 oliven og en masse stykker salat pr. spyd. Giver 10 stk i alt.
- Server direkte til en lækker salat med en simpel yoghurt dressing eller pomfritter. De er også oplagte til tapas, forret eller lign.
- For Crispy Chili-"Cheese" Tops
- Anretning
Noter
* Kan erstattes med falafler, stegte champignons, vegansk pølse, vegansk skive pålæg, flere grøntsager eller lign.