Ingredienser
- 2 dåser Kikærter (230 g hver, drænet)
- 1 stk Rød peber
- 1 fed Hvidløg (eller 1-2 tsk pulver)
- 4 spsk Citronsaft (ca. 1 citron)
- 1-2 tsk Salt
- 1-2 tsk Peber
- 0,5 dL Gærflager (kan undlades, men giver ostesmagen)
- Ca. 0,5 dL vand
- Servering
- Brug f.eks. til Friske Pizzaer med Faleffelbund
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Skær stilken af snackpeberen og fjern kernehuset.
- Bag snackpeberen i ca. 15 minutter indtil skindet begynder at poppe op og gyldnes.
- Blend kikærterne, sammen med citronsaft, hvidløg, salt, peber og gærflager.
- Tilføj peberfrugten direkte når den er færdig. Skær den evt. i mindre stykker.
- Blend hummussen til den er helt jævn. Tilføj vand løbende indtil ønsket konsistens.
- Smag evt. til med mere salt, peber eller citronsaft, eller flere gærflager.
- Server straks eller gem i køleskabet til senere brug! *
Noter
* Den er god både som dip til grøntsagsstænger, nuggets, deller eller lign., eller som pålæg, smørelse i boller eller som fyld i friske forårsruller!