Fabelagtige Tacos med Pulled”Pork”

Ingredienser

  • 4 dL fint Majsmel
  • 6 dL Hvedemel
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Peber
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1-2 dL Hakket persille (frisk eller frost)
  • 9 dL Soyamælk (kan erstattes med vand)
  • 2 dåser Jackfruit (in brine) *
  • 1 dåse Sorte bønner (eller lign.)
  • 2 poser Taco krydderimix
  • 1 dL Ketchup (Heinz, Urtekram)
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • Frisk hvidløg og chili (efter smag)
  • Ca. 3 dL Vand
  • Lidt stegeolie
  • 3-4 små avokadoer (dem fra net)
  • 1/2 Agurk
  • 6 stk Blommetomater
  • En stor håndfuld spinatblade (friske)
  • En stor håndfuld koriander
  • Lidt sesamfrø
  • Yoghurt-Lime Dressing
  • 1 dL Neutal plante yoghurt
  • Saften fra 1 lime
  • Salt, peber og hvidløgspulver
  • Tacodej (Eller køb nogle!)
  • Mexicansk Pulled "Pork"
  • Avokado Salat

Fremgangsmåde

  • Forberedelse
  • Pisk alle ingredienserne til tacodejen sammen i en mellem-stor skål.
  • Skyl jackfruit stykkerne under rindende koldt vand, og klem herefter vandet ud af stykkerne med hænderne. Lad stykkerne tørre på et stykke køkkenrulle mens du skylder resten.
  • Dræn og skyl bønnerne under rindende koldt vand.
  • For Mexicansk Pulled "Pork"
  • Skru ned på middel varme, og tilføj tacomix, ketchup og eddike. Fordel det hele i panden.
  • Tilsæt 1 dL vand adgangen. Rør forsigtigt rundt. Massen skal gerne blive dejlig tyk og snasket til sidst. Tilsæt evt. mere end 3 dL vand.
  • Skru ned på lav varme, og lad saucen passe sig selv. Tilføj evt. mere vand hvis den bliver for tør. Rør lidt i den af og til. Lige inden servering smages den til med chili og hvidløg.
  • Varm en lille pande ved høj varme (7-8 ud af 9), uden fedtstof.
  • Fordel lidt tacodej på panden så den er dækket. Brug pandekageskeen til at skubbe overskydende dej ned på panden, så pandekagen bliver så tynd som mulig. Efter 30-60 sekunder vendes pandekagen. Giver ca. 14 stk.
  • Pak tacopandekagerne ind i to viskestykker indtil anretning. Det holder dem lune og bløde.
  • I mens pandekagerne steges forberedes avokado salaten og yoghurt dressingen.
  • Skær avokado, agurk og tomat i små tern. Bland det hele i en stor skål.
  • Snit salat og koriander medium fint. Vend det i skålen.
  • Pynt med lidt sesamfrø til sidst.
  • For Yoghurt-Lime Dressingen
  • Rør Yoghurt og lime sammen i en lille skål.
  • Smag til med salt, peber og hvidløgspulver.
  • Anret tacopandekagerne i et stort fad inden servering, eller lad folk selv samle deres taco.
  • Start med ca. 1 spsk pulled "pork" efterfuldt af 1-2 spsk salat og lidt dressing.
  • Nyd straks!
  • For Tacopandekagerne
  • Trevl jackfruiten med fingrene (groft) ned i en stor pande. Skær evt. de lidt hårdere stykker i mundrette stykker med en kniv. Tilsæt sorte bønner og steg det hele i lidt olie ved høj varme i 2-5 minutter til jackfruiten får lidt farve.
  • For Avokado Salaten
  • Anretning

Noter

* Jackfruit har en kød-agtig konsistens og kan trevles! Den er derfor oplagt som pulled pork erstatning! Jackfruit kan købes i dåser i det fleste asian supermarkeder, men kan også findes online! Bare husk at køb den i lage (in brine) og ikke den i sirup (in syrup).