Ingredienser
- 5 stk store Gulerødder *
- 5 stk store Gule beder *
- 5 stk store Bolsje beder *
- 3 stk store Jordskokker *
- 5 stænger Selleri
- 5 små Rødløg
- 2 spsk Stegeolie
- 1-2 dL Rødvin eller 0,5 dL rødvinseddike
- 2 dåser Hakket tomat
- 70 g Tomatpure
- 3 spsk Soyasauce
- Et par dråber sovsekulør
- 3 Fed hvidløg (eller 2-3 tsk pulver)
- Frisk/frossen persille og basilikum
- Salt og peber
- Chili, koriander, spidskommen, timian eller lign.
Fremgangsmåde
- Hak gulerødder, beder og jordskokker medium groft i en foodprocessor eller minihakker.
- Hak selleri og løg for sig i en foodprocessor eller minihakker (må gerne være finere end rodfrugterne).
- Steg alle hakkede grøntsager i stegeolie og rødvin i bunden af en stor gryde i 5-10 min.
- Tilføj tomatpure og dåsetomat. Steg videre i yderligere 5 min. Tilføj evt. 1-2 dL vand for at gøre den en smule tyndere.
- Tilføj soyasauce, sovsekulør og hvidløg.
- Smag til med salt, peber og dine ynglings krydderier. Vi brugte chili, koriander, timian og spidskommen.
- Tilføj friske/frosne krydderurter tilsidst for at beholde mest mulig smag. Vi kan snildt komme meget persille i!
- Server straks ovenpå pasta, i tortillas eller i en lasagne.
Noter
* Kan erstattes med andre grove grøntsager, fx flere gulerødder, rødbeder for en pink variant, pastinakker, persillerødder, jordskokker, knoldselleri, kål, fennikel, blomkål, grønkål, broccoli etc. efter smag og sæson. Minimum 1 kg i alt.