Ingredienser
- Ca. 200 g fuldkorns lasagneplader
- 1 stk Squash (min. 300 g) *
- En masse tørret rosmarin
- Veggie Bolognese
- 500 g Gulerødder **
- 1 stk Løg
- 2 stænger Selleri
- 1 dåse hakket Tomat
- Ca. 1 dL vand
- 2 terninger Grøntsagsbouillon (eller 2 tsk bouillonpulver)
- 2 spsk Balsamico
- 2 spsk Soyasauce
- 2 tsk Peber
- 1 tsk Salt
- 2 tsk Hvidløgspulver
- 2 tsk Oregano
- Evt. persille eller lidt chili
- 1 dåse fuldfed Kokosmælk
- 3 dL Soyamælk
- 3 spsk Hvedemel
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Peber
- 1 tsk Salt
- Evt. lidt gærflager (anbefales)
- Bechamelsauce
- 2 tsk revet Muskatnød
Fremgangsmåde
- For Veggie Bolognesen:
- Hak gulerødderne medium groft i en minihakker. Hak løg og selleri fint med en stor kniv.
- I en stor gryde steges grøntsagerne i lidt olie i ca. 5 minutter ved høj varme.
- Skru ned på middel varme og tilføj hakket tomat, vand, boullion, soyasauce og balsamico. Lad det små-simre i ca. 5 minutter.
- I mellemtiden rives squashen i tynde skiver på et mandolinjern.
- Smag bologensen til med salt, peber, hvidløg, og evt. lidt chili. Skru ned på lav varme.
- For Bechamelsaucen:
- Bring kokosmælk og 2 dL soyamælk i kog. Pisk det jævnt.
- I et lille glas piskes hvedemel og 1 dL soyamælk jævnt sammen. Pisk melblandingen jævnt i bechamelsaucen når den koger.
- Når melet er godt integreret og saucen har tyknet, slukkes der for varmen.
- Smag til med hvidløg, salt, peber, muskatnød og evt. gærflager.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Smag på bolognesen, og tilføj gerne persille. Krydder evt. med flere eller andre krydderier.
- Smør et ovnfast fad med lidt olie (ca. 25x30 cm).
- Fordel et lag lasagneplader i bunden af fadet. Fortsæt med 1/3 af bolognesen, 1/2 squash og 1/3 bechamelsauce og et nyt lag lasagneplader.
- Fortsæt med yderligere 2 lag, hvor det øverste lag kun består af bolognese og bechamelsauce.
- Strø en MASSE rosmarin på toppen og bag lasagnen i 40 minutter.
- Server straks, eller gem den i køleskabet eller fryseren til senere.
- Anretning:
Noter
* Kan erstattes med aubergine, spinat, revet frisk gulerod eller andet du lige har liggende. Eller bare undlad det helt!