Fattigrøvs Lasagne

Ingredienser

  • Ca. 200 g fuldkorns lasagneplader
  • 1 stk Squash (min. 300 g) *
  • En masse tørret rosmarin
  • Veggie Bolognese
  • 500 g Gulerødder **
  • 1 stk Løg
  • 2 stænger Selleri
  • 1 dåse hakket Tomat
  • Ca. 1 dL vand
  • 2 terninger Grøntsagsbouillon (eller 2 tsk bouillonpulver)
  • 2 spsk Balsamico
  • 2 spsk Soyasauce
  • 2 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk Oregano
  • Evt. persille eller lidt chili
  • 1 dåse fuldfed Kokosmælk
  • 3 dL Soyamælk
  • 3 spsk Hvedemel
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • Evt. lidt gærflager (anbefales)
  • Bechamelsauce
  • 2 tsk revet Muskatnød

Fremgangsmåde

  • For Veggie Bolognesen:
  • Hak gulerødderne medium groft i en minihakker. Hak løg og selleri fint med en stor kniv.
  • I en stor gryde steges grøntsagerne i lidt olie i ca. 5 minutter ved høj varme.
  • Skru ned på middel varme og tilføj hakket tomat, vand, boullion, soyasauce og balsamico. Lad det små-simre i ca. 5 minutter.
  • I mellemtiden rives squashen i tynde skiver på et mandolinjern.
  • Smag bologensen til med salt, peber, hvidløg, og evt. lidt chili. Skru ned på lav varme.
  • For Bechamelsaucen:
  • Bring kokosmælk og 2 dL soyamælk i kog. Pisk det jævnt.
  • I et lille glas piskes hvedemel og 1 dL soyamælk jævnt sammen. Pisk melblandingen jævnt i bechamelsaucen når den koger.
  • Når melet er godt integreret og saucen har tyknet, slukkes der for varmen.
  • Smag til med hvidløg, salt, peber, muskatnød og evt. gærflager.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Smag på bolognesen, og tilføj gerne persille. Krydder evt. med flere eller andre krydderier.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olie (ca. 25x30 cm).
  • Fordel et lag lasagneplader i bunden af fadet. Fortsæt med 1/3 af bolognesen, 1/2 squash og 1/3 bechamelsauce og et nyt lag lasagneplader.
  • Fortsæt med yderligere 2 lag, hvor det øverste lag kun består af bolognese og bechamelsauce.
  • Strø en MASSE rosmarin på toppen og bag lasagnen i 40 minutter.
  • Server straks, eller gem den i køleskabet eller fryseren til senere.
  • Anretning:

Noter

* Kan erstattes med aubergine, spinat, revet frisk gulerod eller andet du lige har liggende. Eller bare undlad det helt!