Ingredienser
- 500 g Kartofler
- 2 stk Blommetomater
- 4-6 stk Friske asparges
- Et par radiser
- 1 spsk Kapers
- En håndfuld frisk basilikum
- Lidt salt og peber
- Dressing
- 2 tsk Grøntsagsboullionpulver
- 1 tsk Sennep (eller mere efter smag)
- 4 spsk Hvidvinseddike
- 0,5 dL Vand
Fremgangsmåde
- Bring kartoflerne i kog i rigeligt vand. Lad dem koge i ca. 20 minutter til de er møre, men ikke udkogte. *
- I mellemtiden piskes alle ingredienserne til dressingen sammen i et glas. Den skal smage dejlig surt!
- Skær tomaterne ud i små tern, og radiser og asparges i tynde skiver.
- Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra gryden. Dæk herefter gryden med et viskestykke, så kartoflerne kan køle nok ned til at du kan skære dem ud i mundrette stykker (ca. 10 minutter), men uden at de bliver kolde.
- Når du kan røre ved kartoflerne (mens de stadig er lune) skæres de i mundrette stykker. Overfør kartoflerne til en medium skål og fordel dressingen over kartoflerne. Dæk også skålen med viskestykket. Lad kartoflerne suge dressingen i ca. 10 minutter.
- Herefter røres tomater, asparges, radiser og kapers i kartoflerne.
- Hak basilikum semi-fint og rør også det i kartoflerne.
- Strø gavmildt med salt og friskkværnet peber, og server straks!
Noter
* Jeg koger/spiser stort set altid mine kartofler med skræl på, specielt om sommeren!