Ingredienser
- 2 dåser Kikærter
- 2 spsk Olie
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
- 2 tsk Oregano
- 4 små Broccoli buketter (kan undlades eller erstattes med andet lignende)
- 4 spsk Hvedemel
- 3 spsk Vand
- Frisk Fyld
- F.eks. Røget Hytte"ost"
- F.eks. Krydder Smøre"ost"
- F.eks. Delish "Cheddar" Hummus (oliefri)
- F.eks. Fast og Cremet Cashew Smørre"ost"
- F.eks. Mandel "Feta"
- Se desuden noter for forslag til fyld!
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Hak kikærterne groft i en minihakker.
- I en mellemstor skål røres kikærter, olie, presset hvidløg, salt, peber og oregano sammen.
- Riv broccoli bruketterne på et groft rivejern ned i dejen.
- Rør mel og vand jævnt i dejen.
- Form dejen i 6 små pizzabunde ved at ælde en klump dej let i hånden til en fast kugle, for herefter at presse den ud på en bagepapirbelagt bageplade i en rund pizza form.
- Bag bundene i 20 minutter. Skru herefter over på grill og bag i yderligere 3-5 minutter til bundene er sprøde og ristede.
- Server straks med lækker frisk topping. Du kan med fordel selv lade folk pynte deres pizza!
Noter
Pynt med alt det du lige har liggende i køleskabet!