Fyldig Julesauce på Rødvin

Ingredienser

  • Rødvinsessens *
  • 1 spsk Plantesmør
  • 1 stk medium-stort Løg
  • 2 stænger Selleri
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 1 dL Vand
  • 1 dL Balsamico
  • 3 dL Rødvin
  • 2 spsk Brun farin
  • 1 spsk Tomatpure
  • 2 tsk Grøntsagsbouillonpulver (eller 1 terning)
  • 1 tsk tørret Rosmarin
  • Resten af Saucen
  • 50 g Brune champignons
  • 1 spsk Plantesmør
  • 1 dL Vand
  • 0,5 dL Engelsk Sauce
  • 0,5-1 dL Gærflager (efter smag)
  • 2,5 dL Naturli' madlavnings cuisine
  • Lidt salt og peber
  • Evt. lidt ribs eller tyttebær gelé

Fremgangsmåde

  • For Rødvinsessensen:
  • Skær løg, selleri og peberfrugt i mindre stykker (ca. 1-2 cm). Steg grøntsagerne ved høj varme i plantesmørret, i en lille gryde.
  • Når løget begynder at blive gennemsigtig, tilføjes vand, balsamico og rødvin. Lad essensen små-koge under låg i en times tid - så skulle den gerne blive reduceret til det halve. Den skal endelig ikke koge for voldsomt. Sørg for at dampen kan undslippe gryden en smule.
  • Når der er gået en time, fjernes låget og farin, tomatpure, bouillon samt rosmarin tilføjes til essensen. Lad det simre yderligere 10 minutter.
  • Si essensen igennem en stor si, ned i en passende skål. Mas så vidt muligt alt væden ud af grøntsagerne. Kasser grøntsagerne eller gem dem til din næste tomatsauce.
  • For resten af Saucen:
  • I mens du venter på at essensen bliver færdig, skæres svampene i tynde skiver.
  • Skyl gryden ren som du brugte til essensen. Steg herefter svampene i plantesmørret i samme gryde, ved høj varme, i et par minutter.
  • Skru nedpå lav varme. Rør essensen i svampene.
  • Bring saucen i små-kog. Saucen skal bare boble stille og roligt, uden at koge voldsomt. Jo længere tid den står her, jo kraftigere smag får saucen i sidste ende. 10-15 minutter plejer at kunne gøre tricket. Men smag dig frem!
  • Server straks!
  • Pisk vand, engelsk sauce, gærflager og cuisine i gryden.
  • Smag til med salt og peber. Tilføj evt. mere rosmarin, balsamico eller lidt gelé.

Noter

* Kan laves dagen inden eller fryses på forhånd.