Ingredienser
- Rødvinsessens *
- 1 spsk Plantesmør
- 1 stk medium-stort Løg
- 2 stænger Selleri
- 1 stk Rød peberfrugt
- 1 dL Vand
- 1 dL Balsamico
- 3 dL Rødvin
- 2 spsk Brun farin
- 1 spsk Tomatpure
- 2 tsk Grøntsagsbouillonpulver (eller 1 terning)
- 1 tsk tørret Rosmarin
- Resten af Saucen
- 50 g Brune champignons
- 1 spsk Plantesmør
- 1 dL Vand
- 0,5 dL Engelsk Sauce
- 0,5-1 dL Gærflager (efter smag)
- 2,5 dL Naturli' madlavnings cuisine
- Lidt salt og peber
- Evt. lidt ribs eller tyttebær gelé
Fremgangsmåde
- For Rødvinsessensen:
- Skær løg, selleri og peberfrugt i mindre stykker (ca. 1-2 cm). Steg grøntsagerne ved høj varme i plantesmørret, i en lille gryde.
- Når løget begynder at blive gennemsigtig, tilføjes vand, balsamico og rødvin. Lad essensen små-koge under låg i en times tid - så skulle den gerne blive reduceret til det halve. Den skal endelig ikke koge for voldsomt. Sørg for at dampen kan undslippe gryden en smule.
- Når der er gået en time, fjernes låget og farin, tomatpure, bouillon samt rosmarin tilføjes til essensen. Lad det simre yderligere 10 minutter.
- Si essensen igennem en stor si, ned i en passende skål. Mas så vidt muligt alt væden ud af grøntsagerne. Kasser grøntsagerne eller gem dem til din næste tomatsauce.
- For resten af Saucen:
- I mens du venter på at essensen bliver færdig, skæres svampene i tynde skiver.
- Skyl gryden ren som du brugte til essensen. Steg herefter svampene i plantesmørret i samme gryde, ved høj varme, i et par minutter.
- Skru nedpå lav varme. Rør essensen i svampene.
- Bring saucen i små-kog. Saucen skal bare boble stille og roligt, uden at koge voldsomt. Jo længere tid den står her, jo kraftigere smag får saucen i sidste ende. 10-15 minutter plejer at kunne gøre tricket. Men smag dig frem!
- Server straks!
- Pisk vand, engelsk sauce, gærflager og cuisine i gryden.
- Smag til med salt og peber. Tilføj evt. mere rosmarin, balsamico eller lidt gelé.
Noter
* Kan laves dagen inden eller fryses på forhånd.