Grahamspandekager med Veggie Bolognese og Tzatziki

Ingredienser

  • 750 g Persillerødder (kan erstattes af pastinak, beder, knoldselleri eller lign.)
  • 400 g Gulerødder
  • 1 dåse Hakket tomat (400 g)
  • 140 g Tomatpure
  • 4 tsk Gøntsagsbouillon pulver (eller 2 terninger)
  • 4 dL Vand
  • 2 tsk Basilikum
  • 2 tsk Oregano
  • 3 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk Peber
  • 2 tsk Salt
  • Evt. lidt chili
  • 4 dl Grahamsmel
  • 1 dL Hvedemel
  • 8 dl Vand
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk tørret Koriander (kan undlades, men anbefales)
  • 2 stk modne Avokadoer (dem fra net)
  • 1 pose frisk Spinat (ca. 70 g)
  • 1/2 Agurk (ca. 150 g)
  • 1 dL Neutral Soya Yoghurt
  • 1 stk Lime
  • Lidt salt, peber og hvidløgspulver
  • Evt. sriracha mayo sauce
  • Veggie Bolognese
  • Evt. lidt madkulør
  • Grahamspandekager
  • Servering

Fremgangsmåde

  • Servering:
  • Hak alle gulerødderne og persillerødderne medium fint i en foodprocessor eller minihakker (du behøver ikke skrælle dem, bare skyld dem).
  • Steg grøntsagerne i lidt olie, ved høj varme, i en meget stor gryde (4 L). Rør i det en gang i mellem.
  • I mellemtiden piskes alle ingredienserne til grahamspandekagerne jævnt sammen i en medium skål.
  • Tilføj hakket tomat, tomatpure, vand, bouillon og alle krydderierne til gryden med grøntsagerne.
  • Smag evt. til med flere eller andre krydderier.
  • Lad veggie bolognesen små-simre mens du laver pandekagerne.
  • Varm en stor pande ved max varme.
  • Når panden er helt varm fordeles ca. 1 dL pandekagedej på panden. Brug skeen til at fordele dejen i et så tyndt et lag som du kan, rundt på panden. Lad pandekagen stege 1-2 minutter på hver side. *
  • Gem pandekagerne i et par rene viskestykker, så holder de sig lune, mens du steger resten færdige. Giver ca. 8 stk.
  • I mens du steger pandekagerne rives agurken groft og røres sammen med yoghurten og saften fra 1 lime. Smag til med lidt hvidløg, salt og peber.
  • Pak halvdelen af veggie bolognesen i køleskabet. Det skal bruges senere til chili sin carne.
  • Skær avokadoerne ud i små tern og skyld spinaten.
  • For Veggie Bolognesen:
  • For Grahamspandekagerne:
  • For Tzatzikien:
  • Server pandekagerne med rigeligt bolognese, lidt tzatziki, avokado, spinat og evt. chili mayo.

Noter

* Hvis du har en god pande behøver du slet ikke at bruge stegeolie. Men tilføj det hvis ikke du synes det går så godt uden. Det er meningen at de skal blive lidt brankede og lugte lidt af bål. De bliver desuden også en smule klistrede, men det er helt normalt! De smager skønt lige meget hvad.