Hjemmelavet Bearnaise Sauce

Ingredienser

  • Bearnaise Essens
  • 1/2 lille Rødløg eller skalotteløg
  • 1 dL Hvidvin (ikke for sød)
  • 0,5 dL Hvidvinseddike
  • 6 friske Estragon kviste (uden blade)
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 tsk Peber
  • Saucen
  • 2 spsk Plantesmør
  • 1 spsk Hvedemel
  • 0,5 dL Mandel eller soyamælk (eller vand)
  • 1 tsk Rosmarin eller timian (frisk) *
  • 2 tsk Tørret estragon
  • 1 Knivspids gurkemeje (for farve)
  • 250-500 mL Soya cuisine **
  • Estragon bladene fra de 6 kviste
  • 1 tsk Persille (frisk eller frossen, kan undlades)
  • Salt og peber
  • 1 tsk Citronsaft

Fremgangsmåde

  • Bearnaise Essensen
  • Pil og hak løget fint.
  • Bring hvidvin, eddike, løg, estragon kviste, salt og peber i kog i en lille gryde. Lad den reducere til ca. det halve volumen.
  • Resten af Saucen
  • I en anden lille gryde smeltes plantesmør, hvorefter melet piskes deri. Den skal gerne blive dejlig tyk!
  • Pisk mandelmælk jævnt i så den ikke klumper. Det kan godt kræve lidt ekstra varme!
  • Si løg og kviste fra essensen og pisk væden jævnt i saucen til den ikke klumper mere, alt i mens saucen små-simrer.
  • Skru lidt ned for varmen.
  • Tilsæt hakket frisk rosmarin, tørret estragon og et knivspids gurkemeje for farve.
  • Pisk langsomt soya cuisine i, pas på den ikke klumper!
  • Lad saucen små-simre under grundig omrøring/piskning så den bliver helt jævn.
  • Tilsæt hakket frisk estragon og persille. Smag til med salt og peber.
  • Tilføj citronsaft lige inden servering.

Noter

* Tørret kan også bruges, men brug da en mindre mængde.

Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig