Ingredienser
- Bearnaise Essens
- 1/2 lille Rødløg eller skalotteløg
- 1 dL Hvidvin (ikke for sød)
- 0,5 dL Hvidvinseddike
- 6 friske Estragon kviste (uden blade)
- 1/2 tsk Salt
- 1/2 tsk Peber
- Saucen
- 2 spsk Plantesmør
- 1 spsk Hvedemel
- 0,5 dL Mandel eller soyamælk (eller vand)
- 1 tsk Rosmarin eller timian (frisk) *
- 2 tsk Tørret estragon
- 1 Knivspids gurkemeje (for farve)
- 250-500 mL Soya cuisine **
- Estragon bladene fra de 6 kviste
- 1 tsk Persille (frisk eller frossen, kan undlades)
- Salt og peber
- 1 tsk Citronsaft
Fremgangsmåde
- Bearnaise Essensen
- Pil og hak løget fint.
- Bring hvidvin, eddike, løg, estragon kviste, salt og peber i kog i en lille gryde. Lad den reducere til ca. det halve volumen.
- Resten af Saucen
- I en anden lille gryde smeltes plantesmør, hvorefter melet piskes deri. Den skal gerne blive dejlig tyk!
- Pisk mandelmælk jævnt i så den ikke klumper. Det kan godt kræve lidt ekstra varme!
- Si løg og kviste fra essensen og pisk væden jævnt i saucen til den ikke klumper mere, alt i mens saucen små-simrer.
- Skru lidt ned for varmen.
- Tilsæt hakket frisk rosmarin, tørret estragon og et knivspids gurkemeje for farve.
- Pisk langsomt soya cuisine i, pas på den ikke klumper!
- Lad saucen små-simre under grundig omrøring/piskning så den bliver helt jævn.
- Tilsæt hakket frisk estragon og persille. Smag til med salt og peber.
- Tilføj citronsaft lige inden servering.
Noter
* Tørret kan også bruges, men brug da en mindre mængde.