Indbagt Karamelliseret Jule”And”

Ingredienser

  • 1 rulle fersk Butterdej (250 g)
  • Teriyaki Marineret Seit"And"
  • 1 dåse Mock Duck (280 g, drænet)
  • 2 spsk Soyasauce
  • 2 spsk Balsamico
  • 1 spsk Hoisin sauce
  • 1 tsk tørret Rosmarin
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • Resten af fyldet
  • 1 stk lille æble (ca. 80 g, helst surt)
  • 2 stk små Rødløg (ca. 80 g)
  • 1 dL tørrede Tranebær (kan erstattes med svesker)
  • 2 tsk Brun farin
  • Saften fra 1/2 appelsin (og evt. lidt revet skal) *
  • Lidt revet frisk ingefær (kan undlades, men anbefales) *
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hæld lagen fra dåsen med mock duck. Skyld stykkerne af mock duck under rindende koldt vand.
  • Riv stykkerne af mock duck i mindre mere mundrette stykker - noget ala chicken chunks. Overfør dem til en lille skål.
  • Tilføj resten af marinadeingredienserne til skålen og fordel dem godt. Sæt skålen til side i minimum 30 minutter (og gerne natten over).
  • I mellemtiden skæres løgene i kvarte og æblet skæres i tynde små skiver.
  • Tænd ovnen på 225 graders varmluft.
  • Når de 30 minutter er gået, fiskes stykkerne af mock duck ud af marinaden (gem marinaden!).
  • Steg stykkerne af mock duck, æble og løg ved høj varme til stykkerne af mock duck bliver sprøde. Steg dem evt. i lidt plantesmør. Rør kun i det en gang i mellem så de når at få en god skorpe uden at brænde på.
  • Skru ned på middelvarme og tilføj resten af marinaden, tranebær, brun farin og appelsinsaft til panden. Fordel det godt og lad det stege i nogle minutter til alt væden er trængt ind i fyldet.
  • Smag til med lidt revet ingefær, rigeligt salt, peber og evt. lidt revet appelsinskal for en mere kraftig appelsinsmag. Sluk for varmen.
  • Skær butterdejen i 6 lige store kvadrater. Fordel fyldet ligeligt på hver af stykkerne.
  • Bag butterdejspakkerne i 25-30 minutter, indtil de bliver sprøde og gyldne.
  • Server straks!
  • Fold butterdejsstykkerne til trekanter og luk åbningerne med en gaffel ved at presse ned i dejen. Sørg for at der ikke sidder noget fyld fast i dine lukninger.

Noter

* Kan erstattes med lidt revet citronskal og citronsaft for en mere frisk version. Det kan godt blive lidt sødt (og for nogle vammelt) hvis ikke der tilføjes lidt syre i form af ingefær eller citron.