Ingredienser
- 1 dåse Kikærter (240 g, drænet)
- 1 dL Valnødder
- 1 dL kogte Brune ris
- 1 spsk HUSK (den gule)
- 0,5 dL Engelsk Sauce
- 2 spsk Balsamico
- 1 spsk Soyasauce
- 2 tsk tørret Estragon
- 2 tsk Salt (efter smag)
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk tørret Timian
- Lidt peber
- Lidt sovsekulør
- 1 stort Rødløg (ca. 100 g)
- 1 tsk Plantesmør
- 1 tsk Brun farin
- Karamelliserede Rødløg
Fremgangsmåde
- Hak kikærterne groft i en minihakker, indtil alle hele bønner er nogenlunde væk. Men endelig ikke blend dem til hummus!
- Hak valnødderne til en grov mel i en minihakker.
- I en medium-stor skål blandes alle ingredienserne godt - de skal næsten mases sammen. Smag delle-dejen til med lidt peber og farv den med lidt sovsekulør. Mas dejen ned i skålen, og lad den hvile i minimum 30 minutter. *
- Tænd ovnen op 200 graders varmluft.
- I mellemtiden skæres løget i fine strimler.
- Steg løget i lidt plantesmør ved høj varme i nogle minutter, til det får lidt farve.
- Skru ned på middel varme, tilføj farin og lad løget karamellisere i yderligere nogle minutter.
- Bland herefter løget i delle-dejen.
- Form delle-dejen i 10-20 små deller med en højde på ca. 1,5 cm.
- Bag dellerne i 20 minutter. Lad herefter dellerne hvile i et par minutter, så de falder lidt sammen igen. *
- Steg dellerne i lidt plantesmør ved medium varme til de får en lækker skorpe på hver side, pas på de ikke brænder på! Strø gerne lidt salt over dellerne mens de steger.
- Server straks! Eller gem i køleskabet til senere.
Noter
* Ventetiden er hele tricket til faste plantedeller som ikke smuldrer. Her får fibrene i HUSK nemlig lov til at arbejde og binde alle ingredienserne godt sammen.