Karamelliseret Løg Tærte

Ingredienser

  • 4 Fed hvidløg
  • 4 plader Butterdej (fra frost) *
  • 1 stk Porre **
  • 10 stk små Røde løg (ca. 350 g)
  • 3 stk Blommetomater (eller ca. 15 stk sherrytomater)
  • 2 spsk Plantesmør
  • 1 dL Balsamico (vigtigt!)
  • 3 spsk Brun farin
  • Minimum 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk Timian
  • Friskkværnet salt og peber
  • Urtedressing
  • 1 dL Neutral soya yoghurt
  • Saften fra 1/2 citron
  • 2 spsk krydderurter (frisk eller frossen)
  • Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fold enderne sammen omkring fyldet - de skal klemmes godt sammen!
  • I midten af hver af de to tærtebunde placeres halvdelen af fyldet fra panden.
  • Tø butterdejspladerne op fra frost ved at ligge dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Pil og skær løgene i halve, hak porren i skiver og skær tomaterne ud i sjettedele.
  • På en pande smeltes plantesmør ved høj varme. Steg løgene i 2 minutter på den ene side.
  • Vend løgene og tilføj farin og balsamico. Steg videre i ca. 2 minutter.
  • Tilføj porre og tomat. Vend jævnligt i ca. 5 minutter.
  • Tilføj rosmarin og finthakket hvidløg. Steg i yderligere 1-2 minutter.
  • Smag til med lidt salt, peber og timian.
  • På bagepladen samles butterdejspladerne til tærtebunde ved at mase dem sammen to og to på midten.
  • Strø lidt salt og peber ud over tærterne (og evt. gærflager).
  • Bag tærterne i 25-35 minutter til butterdejen er blevet dejlig gylden og poppet.
  • Rør yoghurt, citronsaft og krydderurter sammen. Smag til med salt og peber.
  • Server tærterne straks med dressing og evt. forårsløg.
  • For Urtedressingen:

Noter

* Du kan også bruge en enkel rulle fersk butterdej, og bruge en springform i stedet for.