Ingredienser
- 4 Fed hvidløg
- 4 plader Butterdej (fra frost) *
- 1 stk Porre **
- 10 stk små Røde løg (ca. 350 g)
- 3 stk Blommetomater (eller ca. 15 stk sherrytomater)
- 2 spsk Plantesmør
- 1 dL Balsamico (vigtigt!)
- 3 spsk Brun farin
- Minimum 2 kviste frisk rosmarin
- 1 tsk Timian
- Friskkværnet salt og peber
- Urtedressing
- 1 dL Neutral soya yoghurt
- Saften fra 1/2 citron
- 2 spsk krydderurter (frisk eller frossen)
- Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
- Fold enderne sammen omkring fyldet - de skal klemmes godt sammen!
- I midten af hver af de to tærtebunde placeres halvdelen af fyldet fra panden.
- Tø butterdejspladerne op fra frost ved at ligge dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Pil og skær løgene i halve, hak porren i skiver og skær tomaterne ud i sjettedele.
- På en pande smeltes plantesmør ved høj varme. Steg løgene i 2 minutter på den ene side.
- Vend løgene og tilføj farin og balsamico. Steg videre i ca. 2 minutter.
- Tilføj porre og tomat. Vend jævnligt i ca. 5 minutter.
- Tilføj rosmarin og finthakket hvidløg. Steg i yderligere 1-2 minutter.
- Smag til med lidt salt, peber og timian.
- På bagepladen samles butterdejspladerne til tærtebunde ved at mase dem sammen to og to på midten.
- Strø lidt salt og peber ud over tærterne (og evt. gærflager).
- Bag tærterne i 25-35 minutter til butterdejen er blevet dejlig gylden og poppet.
- Rør yoghurt, citronsaft og krydderurter sammen. Smag til med salt og peber.
- Server tærterne straks med dressing og evt. forårsløg.
- For Urtedressingen:
Noter
* Du kan også bruge en enkel rulle fersk butterdej, og bruge en springform i stedet for.