Kartoffelpandekager med Stegt Spinat og Krydrede Kikærter

Ingredienser

  • 2 stk Forårsløg
  • Lidt peber
  • Evt. andre krydderier som paprika, karry, chili osv.
  • 400 g Spinat (frost, helbladet)
  • Ca. 150 g Kikærter (kogte, klar til brug)
  • Lidt paprika og cayennepeber
  • Evt. lidt sriracha mayo sauce eller ketchup
  • 2 dL frosne Hindbær (ca. halvdelen af posen)
  • Kartoffelpandekagerne
  • 400 g Kartofler
  • 1 tsk Salt
  • Servering
  • Saften fra 1 lime
  • Hindbær-Banan Smoothie
  • 1 stk Banan
  • 2 dL Vand

Fremgangsmåde

  • Dæk en medium stor skål med 3-4 lag køkkenrulle.
  • Riv alle kartoflerne groft - du kan med fordel bruge en foodprocessor til formålet. Overfør dem til skålen med køkkenrullen.
  • Saml køkkenrullen op omkring kartoffelstrimlerne og pres så meget vand ud af kartoflerne som du kan, ned i vasken. Overfør kartoffelstrimlerne tilbage til skålen og kassér køkkenpapiret.
  • Skær forårsløget i tynde strimler. Tilføj det til kartoflerne sammen med salt. Rør det godt sammen. Tilføj evt. andre krydderier for andre smagsvarianter.
  • Tø så vidt muligt spinaten op under rindende lunt vand, igennem en sigte. Pres herefter så meget vand ud af spinaten som du kan.
  • Varm en stor pande ved meget høj varme, og en lille en ved middel-høj varme (trin 7/9). *
  • Steg spinaten på den store pande i lidt stegeolie. Tilføj også lidt olie til den lille pande.
  • I den lille pande fordeles halvdelen af kartoffelmassen. Mas kartoffelmassen så flad som du kan med en stegepalet. Steg pandekagen 3 minutter på hver side. Fortsæt med den anden kartoffelpandekage.
  • Når spinaten er blevet stegt godt igennem tilføjes limesaften. Rør godt rundt og overfør spinaten til en lille skål.
  • Tilføj nu kikærterne til den store pande. Lad dem stege nogle minutter så de bliver sprøde.
  • Lige inden servering tilføjes paprika og lidt cayennepeber, efter smag, til kikærterne.
  • For Hindbær Smoothien:
  • Blend alle ingredienserne jævnt sammen.
  • Servering:
  • Server kartoffelpandekagerne med ristede kikærter, spinat og evt. lidt sriracha mayo sauce eller ketchup. Nyd pandekagerne med en frisk hindbær smoothie.

Noter

* Hvis du kun ejer én pande (eller én kogeplade for den sags skyld), så kan du lave én stor kartoffelpandekage på en stor pande som du kan halvere, og bagefter stege spinat og kikærter på samme pande.