Kernefyldt Rugbrød

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Dag 1:
  • Rør alle ingredienserne sammen til kerneblandingen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke. *
  • Pisk alle ingredienserne sammen til surdejen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke. *
  • Dag 2:
  • Rør løbende surdejen jævnt i kerneblandingen. Tilføj salt og rugmel. Dejen skal være klisteret!
  • Fordel dejen i 2 rugbrødsforme (ca. 2/3 op til kanten). Lad dejen hæve i formene i minimum 2 timer.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Bag rugbrødene i 65-70 min til centrum temperaturen er 98 grader.
  • Bank forsigtigt brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist.
  • Lad dem køle helt ned inden servering - så er de nemmest at skære op! Opbevares herefter i køleskabet.

Noter

* Brug evt. halvdelen af blandingerne til at lave Sandwich Rugbrødsboller!