Ingredienser
- Dag 1: Kerneblanding
- 200 g Skårne rugkerner
- 200 g Hørfrø
- 200 g Solsikkekerner
- 7 dL Vand
- Brug evt. halvedelen til at lave Sandwich Rugbrødsboller!
- Dag 1: Surdej
- 10 g Gær
- 2 dL Alpro Neutral Yoghurt
- 5 dL Vand
- 600 g Rugmel
- Brug evt. halvedelen til at lave Sandwich Rugbrødsboller!
- 30 g Salt
- 200 g Rugmel
- Dag 2:
Fremgangsmåde
- Dag 1:
- Rør alle ingredienserne sammen til kerneblandingen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke. *
- Pisk alle ingredienserne sammen til surdejen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke. *
- Dag 2:
- Rør løbende surdejen jævnt i kerneblandingen. Tilføj salt og rugmel. Dejen skal være klisteret!
- Fordel dejen i 2 rugbrødsforme (ca. 2/3 op til kanten). Lad dejen hæve i formene i minimum 2 timer.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Bag rugbrødene i 65-70 min til centrum temperaturen er 98 grader.
- Bank forsigtigt brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist.
- Lad dem køle helt ned inden servering - så er de nemmest at skære op! Opbevares herefter i køleskabet.
Noter
* Brug evt. halvdelen af blandingerne til at lave Sandwich Rugbrødsboller!
Mette Vind Jensen
Nu har jeg prøvet 4 gange - men brødet vil IKKE blive bagt - kun udvendigt :(