Kogte Kikærter

Ingredienser

  • 450 g tørrede Kikærter *
  • Rigeligt vand

Fremgangsmåde

  • Si vandet fra, og lad kikærterne køle lidt ned efter kogning. Fordel dem i 3 beholdere: 1 med 400g, 1 med 350g og 1 med resten (ca. 150g).
  • Minimum 8 timer inden at du vil lave den Tun'Frie' Salat sættes alle kikærterne i blød i rigeligt vand - de udvider sig meget! Jeg bruger en stor gryde, som jeg bare lader stå på komfuret indtil kogning.
  • Efter minimum 8 timers iblødsætning skiftes vandet til noget frisk, koldt og rent vand, og kikærterne bringes i kog i dette. Når vandet koger, sættes en timer til 1 time.
  • Kig til kikærterne af og til, og tilføj evt. mere vand så kikærterne ikke brænder på i bunden af gryden.
  • Gem beholderne med 400g og 150g i køleskabet i op til ca. 4 dage, og beholderen med 350g i fryseren.

Noter

* Har du købt en større pose kan du bare koge de ekstra kikærter med her. Frys de ekstra kikærter ned og brug dem fx i tomatsuppen sidst på ugen og/eller fyld ekstra kikærter i chili gryden og de stegte ris.