Ingredienser
- 1 pakke Filodej eller dumpling dej *
- 3 stk Gule- eller bolsjebeder
- 2 stk Gulerødder
- 1 stang Selleri
- 1 spsk Stegeolie
- 1 spsk Hvidvinseddike
- Koreansk Sweet 'n' Sour BBQ Marinade
- Saften fra 1 appelsin
- Saften fra 1 lime
- 2 spsk Ketchup (Heinz eller Urtekram)
- 1 spsk Soya sauce
- 2 Fed hvidløg
- Frisk kværnet salt og peber (gerne citron peber)
- Tørret chili, koriander og lemongrass
Fremgangsmåde
- Skræl beder og gulerødder, og skær dem i små tern (ca. 0,5x0,5 cm) sammen med selleri staven.
- Steg rodfrugterne i en pande med lidt olie og hvidvinseddike ved høj varme. Lad dem passe sig selv lidt.
- I mellemtiden laves marinaden. Bland appelsinsaft, limesaft, ketchup, soya og presset hvidløg i en lille skål.
- Smag marinaden til med salt, peber, koriander, chili og lemongrass.
- Steg rodfrugterne videre i 8 spsk marinade i et par minutter.
- Tag rodfrugterne af varmen og fordel 1 spsk i et stykke filodej eller 1 tsk i et stykke dumpling dej.
- Fold f.eks. filodejen til små ruller eller brug en tandstik til at holde sammen på dumling dejen. **
- Bag filorullerne ved 220 grader eller steg dumlingerne i en friture 0,5 L stegeolie til de er sprøde.
- Inden servering lunes den resterende marinade i mikrobølgeovnen i 30 sek, og bruges som dip til rullerne eller hældes ud over dumplingerne som sauce.
- Serveres med kogte ris eller som tapas eller forret.
Noter
* Brug Filodej for en oliefri version, ellers skal der bruges 0,5 L stegeolie til dumplings.