Ingredienser
- 1,5 dL Cashewnødder *
- 0,5 dL Mandel eller soyamælk **
- 2-4 spsk Citronsaft
- 2-4 spsk Gærflager
- 1/2-1 Fed Hvidløg
- 1/5-1 tsk Salt
- Ca. 0,5 dL Dild, koriander, basilikum eller citronmelise ***
- Lidt peber
- Evt. en porton Røget "laks"
- Servering
Fremgangsmåde
- Blend cashewnødder, mandelmælk, citronsaft, gærflager, salt og hvidløg ved høj hastighed til massen er helt jævn (jeg bruger en minihakker).
- Overfør osten til en lille skål og bland krydderurter i. Smag til med peber og evt. mere citronsaft, flere gærflager og mere salt.
- Server sammen med Røget "Laks" eller i tapas med tomater vendt i lidt chilisauce.
Noter
* Rå usaltede, opblødte over natten eller kogt i 10 min.
** Det skal være en fed plantemælk!
*** Bland gerne flere forskellige slags!