Krydrede BBQ Ris med Stegt Kål og andet Grønt

Ingredienser

  • 400 g Brune ris
  • 1 stk Spidskål (1 kg)
  • 2 stk Peberefrugter
  • 300 g Gulerødder
  • Evt. 100-200 g grønne bønner eller edamame (fra frost)
  • 0,5 dL Soyasauce
  • 0,5 dL Ketchup
  • 3 tsk Paprika
  • 2 tsk Gul karrypulver
  • 1 tsk Cayennepeber (eller chili)
  • 2 tsk hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • Evt. sriracha mayo sauce
  • Evt. lidt persille (frost)
  • Servering

Fremgangsmåde

  • Bring risene i kog i rigeligt let saltet vand. Kog dem efter anvisningerne (20-30 minutter).
  • Skær hvidkålen, peberfrugterne og gulerødderne i tynde strimler.
  • I en glohed wokgryde steges gulerødderne, peberfrugterne og evt grønne bønner i lidt olie. Steg grøntsagerne lækre og sprøde. Overfør dem herefter til en meget stor skål (jeg bruger 2x 4L gryder, der er meget mad!).
  • Steg nu kålen i lidt olie. Rør kun rundt af og til. Den er færdig når kålen begynder at blive lidt gennemsigtig, og får en stegeskorpe. Overfør også kålen til skålen med de andre grøntsager.
  • Si det overskydende kogevand fra risene. Steg risene i den glohede wokgryde i lidt olie.
  • Rør kun i risene af og til. Når de begynder at få en stegeskorpe tilføjes ketchup, soyasauce, paprika, karry, cayennepeber, salt og peber. Rør godt!
  • Smag på risene, og tilføj evt. flere krydderier.
  • Når risene er færdige røres de ud i grøntsagerne. *
  • Server de stegte grøntsager og ris direkte som de her! Evt. med lidt chili mayo!
  • Gem halvdelen i køleskabet til frokost i morgen.
  • Servering

Noter

* Der er meget mad! Så jeg fordeler grøntsager og ris ligeligt i to 4L gryder (eller flere mindre skåle) inden jeg rører dem godt sammen.