Lasagne ala Svampesauce

Ingredienser

  • Ca. 250 g Lasagneplader
  • Ca. 10 stk cherrytomater
  • Tomatsauce
  • 1 dåse hakket Tomat
  • 1-2 Løg + lidt smør
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver (eller 1-2 fed)
  • 1 Grøntsagsboullionterning (eller 1-2 tsk pulver)
  • Cremet Svampesauce
  • 400 g Brune champignons + lidt smør
  • 400 g hele Spinatblade (frost)
  • 1 dL Hvidvinseddike
  • 7 dL Soyamælk
  • 3 spsk Hvedemel
  • 1 dåse fuldfed Kokosmælk
  • 1 Boullionterning (eller 1-2 tsk pulver)
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver (eller 1-2 fed)
  • En masse tørret rosmarin

Fremgangsmåde

  • Skær svampene i tykke skiver (0,5-1 cm) og steg dem i en stor gryde i lidt smør ved medium-høj varme. Krydder med lidt salt og peber.
  • Tø spinatbladene op i en si under rindende lunt vand. Pres herefter forsigtigt vandet ud af bladende.
  • Tilføj hvidvineddike til svampene og lad den reducere til halv volumen mens den små-koger.
  • For Tomatsaucen
  • Hak løgene fint og steg dem i en lille gryde i lidt smør.
  • Når løgene begynder at blive gennemsigtige tilføjes dåsetomat, boullion og krydderier. Lad saucen små-simre mens du laver resten af lasagnen.
  • For Cremet Svampesauce
  • Tilføj de drænede spinatblade til champignonerne.
  • Pisk melet jævnt i 1 dL soyamælk. Tilføj resten af soyamælken, kokosmælk og boullion til svampene og bring det i let kog. Tilføj herefter mel-blandingen.
  • Pisk saucen jævn mens den små-koger og tilføj salt, peber, hvidløg og 1 tsk rosmarin.
  • Når saucen har tyknet til en lækker tyk sauce, som stadig er lidt flydende, tages den af varmen. Smag på den! Og tilføj evt. flere krydderier. Tilføj mere soyamælk hvis den er blevet alt for tyk.
  • Anretning
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olie (23x31 cm).
  • Fordel et lag lasagneplader, 1/3 af tomatsaucen og 1/3 af svampesaucen. Fortsæt med yderligere 2 lag.
  • Skær tomaterne i halve og læg dem på toppen af lasagnen. Drys rigeligt af rosmarin på toppen.
  • Bag lasagnen i ca. 40 minutter.
  • Lad lasagnen køle en lille smule ned inden servering, og server med en lækker salat og flute.
Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig