Ingredienser
- 0,5 dL Hasselnødder
- 100 g Brune Champingon
- 1 tsk Plantesmør
- 1 dåse Kidneybønner (240 g, drænet)
- 3 spsk Soyasauce (eller mere efter smag)
- 3 spsk Plantemælk
- 4-6 små Cornichoner
- 2 dråber Madkulør (kan undlades)
- Friskkværnet salt og peber
- Evt. friske koriander, basilikum eller chili (anbefales)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Placer i en lille skål.
- Skyld og skær champignonerne i skiver. Rist dem ved høj varme i lidt plantesmør og krydder med lidt salt og peber. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle bagefter.
- Dræn og skyl kidney bønnerne i rent vand.
- Blend bønner, soyamælk og soyasauce i en minihakker til massen er helt jævn.
- Rør bønnemassen sammen med de hakkede hasselnødder.
- Skær cornichonerne i små tern og rør dem og svampene i massen.
- Smag til med salt og peber, og farv evt. med lidt madkulør. Smag til med friske koriander og basilikum.
- Bag postejen i et lille fad i ca. 15 minutter.
- Servér på nybagte Mini Müsli-Rugbrøds Boller med syltede rødbeder, på et højtbelagt smørrebrød eller som tapas.