Ingredienser
- 2 stk modne Bananer
- 3 spsk Agave eller ahorn sirup
- 2 spsk Smooth peanutbutter
- 1 tsk Kanel
- 3 spsk Kokossukker, sukrin el. lign.
- 1 spsk Vaniliesukker
- 1/2 tsk Salt
- 2 spsk Chiafrø (kan undlades)
- 1 dL Mandelmel *
- 1 dL Kokosfibermel eller anden fuldkorns mel
- 1 spsk Kartoffelmel, Marizena eller lign.
- 1/2 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Natron
- 3 dL Finvalsede havregryn
- 3 spsk Afskallede hampefrø (kan undlades)
- 1 dL Grovhakket mørk chokolade, rosiner eller tørrede tranebær
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 graders varmluft.
- Mos bananerne og pisk sirup, peanutbutter, kanel, sukker, vanillie, salt og chiafrø i.
- Bland mandel og kokosmel jævnt i dejen.
- Tilføj bagepulver, natron og Marizena.
- Brug hænderne til at ælde havregryn og hampefrø i dejen.
- Tilføj chokolade, rosiner eller tørrede tranebær til dejen.
- Fordel dejen i 10 cookies (ca. 5 cm i diameter) på et stykke bagepapir, eller form dejen til små kugler.
- Bag i 15 min ved 190 grader til de er let gyldne.
- Skru temperaturen op på 250 grader og bag i yderligere 2-3 minutter for en sprød og ristet overflade.
Noter
* Blend en håndful mandler ved høj hastighed. Det bliver bedst hvis de ikke blendes til fint mel, men nærmere finthakkede stykker!