Mild Karry Sauce på Blomkål

Ingredienser

  • 1 stk Blomkålshoved (ca. 500 g uden blade og stilk)
  • 1 spsk Plantesmør
  • 3 tsk Karrypulver (eller mere efter smag)
  • 1 tsk Tørret koriander
  • 1/2 tsk Gurkemejepulver
  • 0,5 dL Hvidvinseddike
  • 5 dL Mandelmælk (usødet)
  • 2 tsk Sennep
  • 3 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Grøntsagsbouillon pulver (eller 1 stk terning)
  • 1 tsk Salt
  • Lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Fjern bladene fra blomkålen. Skær buketterne fra den store stilk, og kog dem i rigeligt vand i ca. 10 minutter til de bliver møre (men ikke udkogte). *
  • Varm en medium-stor gryde ved medium varme (5 ud af 9 trin).
  • Smelt smørret i gryden, og tilføj karrypulver, gurkemeje og koriander. Lad det små-stege i nogle minutter.
  • Tilføj hvidvinseddike, bouillon, sennep og hvidløgspulver til gryden. Rør også 1 dL mandelmælk i. Lad det små-hygge i gryden.
  • Når blomkålen er blevet mør, og ikke udkogt, sies kogevandet fra, og blomkålen overføres til en blender.
  • Blend blomkålen og 4 dL mandelmælk ved høj hastighed til massen er helt jævn.
  • Rør den blendede blomkål i gryden. Smag til med salt, peber og evt. mere karry og sennep. Fortynd evt. med mere mandelmælk.
  • Lun saucen igennem ved lav varme.
  • Server saucen med lige det du har lyst til!

Noter

* Du kan også dampe blomkålen hvis du har en damp-indsats! Du skal bare kunne stikke en gaffel nemt igennem buketterne.