Mini Butterdejstærter med Kantarel

Ingredienser

  • 200 g friske Kantareller
  • 2 spsk Hvidvinseddike
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 stk Løg
  • 2 ruller Fersk butterdej (250 g hver) *
  • "Æggemasse" med Dild
  • 1 karton Silken tofu (firm and silken, 300 g)
  • 0,5 dL Mandelmælk
  • 3 spsk Majsstivelse
  • Saften fra 1 citron
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 3 spsk Dild (frisk eller frossen)

Fremgangsmåde

  • Skyld kantarellerne så grundigt som du kan. Steg dem på ved høj varme uden fedtstof.
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Hvis svampene væder meget hældes væden forsigtigt fra. Tilføj hvisvinseddike, salt og hvidløg. Lad svampene stege et par minutter, og tag dem af varmen.
  • Blend alle ingredienserne til æggemassen jævnt sammen. Skær løget ud i tynde strimler.
  • Smør 16 muffinforme med lidt smagsneutral olie.
  • Skær hver rulle butterdej ud i 8 lige store forkanter. Fordel butterdejen i formene.
  • Fordel kantarellerne i muffinformene. Pynt med lidt løg, og afslut med "æggemasse". Sørg for at æggemassen bliver jævnt fordelt rundt om svampene.
  • Bag tærterne i 35 minutter.
  • Server straks eller gem dem i køleskabet til madpakken (de er også gode kolde!). ***

Noter

* Du kan også bruge dem fra frost. Brug i stedet halvanden pakke og halver stykkerne. De vil puffe en del mere op end de ferske, og derfor også smuldre mere (som butterdej gør bedst). Jeg foretrækker den ferske version til madpakken.