Ingredienser
- 25 g Gær
- 3 dL Lunken vand
- 3 spsk Olie
- 1 tsk Salt
- 3 spsk Mørk agave, ahorn eller kokossirup
- 3 dL Rugmel
- Ca. 4-5 dL Hvedemel
- 1 dL Rosiner eller tørrede tranebær
- 1 dL Græskarkerner
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet i en stor skål.
- Pisk salt, sirup, olie, græskar gerner og rosiner i vandet.
- Pisk rugmel i.
- Ælt 2-4 dL af hvedemelet i dejen med en træske (og evt. hænderne senere), til du ikke kan rør mere i med en ske.
- Strø lidt mel på et bord og ælt dejen til den er helt jævn og blød, og til den ikke længere hænger fast i bordet men stadig er en smule klistret! Tilføj evt. mere hvedemel.
- Lad dejen hæve på bordet under et viskestykke i 30 min.
- Ælt dejen ud i en tyk pølse som er ca. 10 cm bred, 30 cm lang og 5 cm høj.
- Skær pølsen ud i 8 lige store stykker og skær et kryds i toppen af hver af dem.
- Lad bollerne hæve under et viskestykke på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 60 min.
- Tænd ovnen på 220 graders varmluft.
- Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde.