Mini Stenalderbrød med Rosiner

Ingredienser

  • 3 dL Havregryn (finvalsede, 90g)
  • 1 dL Græskarkerner (60g)
  • 1 dL Mandler (60g)
  • 1 dL Paranødder (60g)
  • 2 dL Solsikkekerner (120g)
  • 1,5 dL Chiafrø (100g)
  • 2 dL Små rosiner (120g)
  • 2 spsk Kakaopulver (rå, usødet)
  • 2 spsk Olie (rasp, oliven osv.)
  • 2 spsk Mørk sirup (agave, kokos, dadel osv.)
  • 4 spsk Psyllium HUSK (den gule)
  • 2 tsk Salt
  • 4,5 dL Vand

Fremgangsmåde

  • Hak mandler, græskarkerner og paranødder groft i foodprocessor eller minihakker.
  • Rør alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Rør herefter jævnt vandet i. Tilsæt evt. krydderier som timian eller rosmarin for smagsvarianter.
  • Lad dejen hæve under et viskestykke på køkkenborde i ca. 2 timer. *
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Form dejen til 8 små rugbrød ved kort og forsigtigt at ælde en håndfuld dej mellem hænderne og forme dem på et bord. Lav brødene ca. 2 cm tykke. **
  • Bag brødene i 30 minutter på en bageplade belagt med bagepapir.
  • Lad dem køle helt ned inden servering, ellers kan de være lidt svære at skære pænt op.
  • Gem dem i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 5 dage, eller smid dem i fryseren. **

Noter

* Teknisk set hæver dejen jo ikke da der hverken er gær eller bagepulver i, men både chiafrø og HUSK har brug for en del hviletid således at de kan binde dejen ordenligt sammen og man kan forme den til brød.

Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig