Pærelet Pære Crumble

Ingredienser

  • 5 Søde modne pærer *
  • 10 Friske dadler (kan undlades eller erstattes med anden frugt eller bær)
  • 1/2-1 dL groft hakkede Mandler, cashews eller hasselnødder
  • 75 g Plantesmør (ved stuetemperatur)
  • 75 g Havregryn
  • 75 g Hvedemel
  • 0,5 dL Rørsukker
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Kardemomme
  • Lidt salt
  • 1 dåse Fuldfed kokosmælk (ikke ryst den!) eller cashewmælk
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • Evt. lidt revet appelsinskal
  • Crumble
  • Pynt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 225 graders varmluft.
  • Skær pærerne i halve eller skiver og fjern kernehuset. Fordel dem i bunden af en ovenfast pande eller et lille fad.
  • Skær dadlerne i halve og fjern stenen. Fordel dadlerne i mellem pærerne. Drys med hakkede mandler.
  • Æld smør, hvedemel, havregryn, sukker, kardemomme og kanel sammen med hænderne i en lille skål indtil massen hænger helt sammen og begynder at "crumble".
  • Fordel crumbelen oven på pærerne og bag kagen i 35 min til den er gylden og sprød.
  • Når kagen er færdig strøs en lille smule salt ud over den.
  • I mens kagen køler lidt af, piskes fedtet fra kokosmælken sammen med vaniljesukker. **
  • Server kagen med lidt pisket kokosmælk og revet appelsinskal.
  • For Crumblen
  • Pynt

Noter

* Du kan også bruge æbler, blommer, abrikoser eller hvad end du har lyst til!
** Fuldfed kokosmælk skiller som regel i en fedt og vand fase i dåsen når den står stille. Åben dåsen og fisk fedtet ud med en ske så vandet ikke kommer med. Hæld evt. vandet fra hvis du åbner fra den forkerte ende.