Ingredienser
- 1 dL Grødris
- 3 dL Vand
- 1 dL Soya eller mandelmælk
- 1,5 dL Alpro Neutral Soya Yoghurt (mild and creamy) eller Alpro sukkerfri yoghurt
- Saften fra 1 citron
- 1 tsk Sennep
- 1 tsk Liquid Smoke
- 1 spsk Gærflager (eller flere efter smag)
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1-2 tsk Salt
- 1/2 tsk tørret Estragon
- Frisk eller frossen purløg
Fremgangsmåde
- Bring vandet og risene i små-kog i en lille gryde. Lad vandet koge næsten helt væk. Rør i gryden jævntligt så risene ikke brænder på.
- Tilføj soyamælk til gryden og lad grøden koge så meget ind som den kan inden den brænder på.
- Lad herefter grøden køle ned.
- Rør yoghurt, citronsaft og sennep i grøden.
- Smag osten til med liquid smoke, gærflager, hvidløg, salt og estragon.
- Server straks med purløg! Eller gem hytteosten i køleskabet et par dage. Osten samler sig en del i køleskabet, men så kan du bare røre mere yoghurt i hvis du vil!