Rør”Æg” Der Ikke Sutter Røv

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Blend tofu, AquaFaba, gærflager, hvidløg, kala namak og gurkemeje ved høj hastighed til massen er helt jævn.
  • Steg massen i olie i en lille pande ved medium-høj varme. Put et låg på panden da massen i de første par minutter stødkoger lidt!
  • Efter omkring 3 minutter fjernes låget og der røres lidt i massen. Lad den stå yderligere i 3 minutter.
  • Smag til med peber, citronsaft og evt. flere gærflager eller mere kala namak.
  • Skru op på høj varme, og scramble massen hvert minut i ca. 4 minutter til massen er dejlig fast og ristet, men stadig blød og luftig. Jeg elsker når æg får lidt for meget, så tag dine af varmen når du synes de perfekte for dig!
  • Tag panden af varmen og server direkte på et stykke ristet rugbrød eller sammen med brasede kartofler. Pynt med lidt frisk purløg (eller ketchup).

Noter

* AquaFaba betyder bare vandet/lagen fra en dåse kikærter. Lagen fra én dåse svarer ca. til 1,5 dL, selvfølgelig afhængigt af variant.
** Kala namak er et pink vulkansk salt som har en særlig smag af sulfur og kan derfor give en smag af æg. Kan dog erstattes med almindelig salt (evt. nedjuster mængden), men smagen bliver bedst med Kala Namak!

Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig