Sandwich Kræmmerhus

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 1 tsk Sukker
  • 1 dL Lunken vand
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Timian
  • 2 dL stuevarm Soyamælk
  • 500 g Hvedemel (erstat evt. halvdelen med fuldkorn)
  • Lidt soya cuisine og sesamfrø
  • Kræmmerhus Forme
  • Ca. 5 ark printer papir
  • Sølvpapir

Fremgangsmåde

  • I en medium skål røres gær og sukker ud i vandet.
  • Tilføj salt, timian og soyamælk.
  • Pisk gradvist hvedemelet i. Brug en stor grydeske når piskeriset ikke dur mere. De sidste 50-100 g hvedemel ældes dejen på rent bord. Æld dejen helt jævn i et par minutter. Lad den herefter hæve i ca. 30 min under et rent viskestykke.
  • For Formene
  • I mens dejen hæver, laves formene til kræmmerhusene.
  • Klip en så stor cirkel du kan ud fra 5 ark printerpapir (ca. 21 cm i diameter). Klip cirklerne i halve.
  • Rul hver halvcirkel til et kræmmerhus. Pak den herefter jævnt ind i sølvpapir, så alt papir er dækket og kræmmerhuset holder sin form og kan stå selv.
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Når dejen er færdig med at hæve, skæres den ud i 10 lige store stykker (eller 7 for større kræmmerhuse).
  • Rul hvert stykke dej ud i en tynd pølse (ca. 1 cm tyk).
  • Rul pølsen omkring en af formene ved at starte fra spidsen af kræmmerhuset. Sørg for at rulle pølsen tæt på sig selv (uden at overlappe for meget), og at enden af pølsen er lukket ordenligt fast på resten af dejen til sidst. Fortsæt med resten af kræmmerhusene. Det er meningen at de ikke skal kunne nå helt ned til bunden af formene.
  • Pensel hvert kræmmerhus med lidt soya cuisine og drys med lidt sesamfrø på.
  • Bag kræmmerhusene stående i 25-35 min på en bageplade belagt med bagepapir, indtil de er gyldne og hule når du banker let på dem.
  • Lad kræmmerhusene køle lidt ned inden du forsigtigt vrider formen ud af kræmmerhuset.
  • Server straks. *
  • Anretning og Bagning

Noter

* De kan sagtens fryses! Frys dem direkte når de er kølet lidt ned, og lun dem derefter i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 5 minutter (direkte fra frost). De bliver også bedre dagen efter hvis de har været frosset ned, da de bliver lidt tørre/gummiagtige ved at ligge i en brødkasse natten over (også selvom de lunes i ovnen).