Sandwich Rugbrødsboller

Ingredienser

  • 100 g Skårne rugkerner
  • 100 g Hørfrø
  • 100 g Solsikkekerner
  • 3,5 dL Vand
  • Dag 1: Surdej
  • 5 g Gær
  • 1 dL Alpro Neutral Yoghurt
  • 2,5 dL Vand
  • 300 g Rugmel
  • 15 g Salt
  • 2 spsk Mørk sirup
  • 50 g Kakaopulver *
  • 100 g Hvedemel
  • Dag 2:
  • Dag 1: Kerneblanding

Fremgangsmåde

  • Dag 1:
  • Rør alle ingredienserne sammen til kerneblandingen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til surdejen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke.
  • Dag 2:
  • Rør løbende surdejen jævnt i kerneblandingen. Tilføj salt, sirup, kakaopulver og hvedemel og rør det jævnt ud. Dejen skal være klisteret!
  • Lad dejen hæve i skålen i minimum 2 timer.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Med en stor ske fordeles dejen i ca. 10 store boller på en bageplade belagt med et stykke bagepapir.
  • Med en våd spiseske formes bollerne runde og ca. 2 cm tykke. (Skyld skeen under koldt vand mellem hver bolle)
  • Bag bollerne i ca. 45 min til centrum temperaturen af bollerne er 98 grader.
  • Lad dem køle helt ned inden servering - så er de nemmere at skære op! Opbevares herefter i køleskabet eller fryseren.

Noter

* Rå, usødet kakaopulver