Ingredienser
- Dag 1: Kerneblanding
- 100 g Skårne rugkerner
- 100 g Hørfrø
- 100 g Solsikkekerner
- 3,5 dL Vand
- Dag 1: Surdej
- 5 g Gær
- 1 dL Alpro Neutral Yoghurt
- 2,5 dL Vand
- 300 g Rugmel
- Dag 2:
- 15 g Salt
- 2 spsk Mørk sirup
- 50 g Kakaopulver *
- 100 g Hvedemel
Fremgangsmåde
- Dag 1:
- Rør alle ingredienserne sammen til kerneblandingen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke.
- Pisk alle ingredienserne sammen til surdejen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet natten over under et rent viskestykke.
- Dag 2:
- Rør løbende surdejen jævnt i kerneblandingen. Tilføj salt, sirup, kakaopulver og hvedemel og rør det jævnt ud. Dejen skal være klisteret!
- Lad dejen hæve i skålen i minimum 2 timer.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Med en stor ske fordeles dejen i ca. 10 store boller på en bageplade belagt med et stykke bagepapir.
- Med en våd spiseske formes bollerne runde og ca. 2 cm tykke. (Skyld skeen under koldt vand mellem hver bolle)
- Bag bollerne i ca. 45 min til centrum temperaturen af bollerne er 98 grader.
- Lad dem køle helt ned inden servering - så er de nemmere at skære op! Opbevares herefter i køleskabet eller fryseren.
Noter
* Rå, usødet kakaopulver