Simpel Uimodståelig Chokoladekage

Ingredienser

  • 450 mL Mandel eller hasselnøddemælk
  • 2 spsk Æblecidereddike
  • 100 g Mørk chokolade (kan undlades, men anbefales!) *
  • 3 dL Æblemos **
  • 1,5 dL smeltet Kokosolie
  • 250 g Rørsukker
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 2 tsk Natron
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 100 g Kakaopulver (rå, usødet)
  • 350 g Hvedemel (havremel kan også bruges!)
  • Servering
  • Fx 2 portioner Delish Råcreme smagt til med appelsin og smeltet chokolade

Fremgangsmåde

  • Placer en stor skål på en køkkenvægt. Pisk mandelmælk og æblecidereddike sammen. Lad det stå et øjeblik.
  • I mellemtiden tændes ovnen på 180 graders varmluft og kageforme smøres med lidt smagsneutral olie. Opskriften giver 2-4 kagebunde a 21 cm i diameter. Jeg laver typisk 2 stk.
  • Hak chokoladen groft.
  • Pisk æblemos, kokosolie, sukker, vanilje, natron, bagepulver, salt, chokolade og kakaopulver i skålen. Pisk dejen jævn og luftig.
  • Pisk melet gradvist og jævnt i dejen. Smag på den! Tilføj mere sukker, vanilje eller kakao efter smag.
  • Fordel dejen i 2-4 springforme eller en mellemstor bradepande (ca. 3-4 cm i højden). Laves der 2 bunde bliver de ca. 3 cm tykke og kan nemt udgøre 2 kager i sig selv. Men bundene kan også nemt laves lidt tyndere ved at lave 1-2 bunde ekstra.
  • Bag kagebundene i midten af ovnen i 25-30 minutter (gælder når der laves 2 bunde i springforme) til en tandstik kommer ren ud af midten af kagen. Sku ned for tiden hvis du laver tyndere bunde.
  • Anretning
  • Lad bundene køle helt ned inden anretning. De har rigtig godt af at komme i køleskabet i minimum 1 time (eller natten over!). Så sætter kagen sig og den bliver rigtig svampet og lækker. Bundene kan også sagtens fryses.
  • Pynt kagerne med limeglasur eller med råcreme smagt til med appelsinsaft og smeltet chokolade.
  • Gem gerne den færdige kage i køleskabet natten over, så bliver den ekstra lækker!

Noter

* Man bliver altså altid lidt glad når man finder stykker af knasende chokolade i en kage!
** Den billige på glas! Helst uden så meget tilsat sukker. Eller lav det selv!