Ingredienser
- 500 g Søde kartofler
- 3 stk Gulerødder (200-300 g)
- 800 mL Vand
- 3 stk Snackpebere
- 2 stk Løg
- 1 dåse Hakket tomat
- 2 tsk Grøntsagsbouillon pulver (eller 1-2 terninger)
- 2-3 cm Frisk ingefær (eller 2 tsk paste)
- 2 tsk Peber
- 2 tsk Salt
- 3 tsk Hvidløgspulver
- 2 tsk Karrypulver
- 1/2 tsk Gurkemejepulver
- Lidt cayennepeber (efter smag)
- 1 dåse Fuldfed kokosmælk
- 3-4 stk Tørrede limeblade (kan undlades)
- 1 spsk Majsstivelse + 1 dL vand
- Grahamsfladbrød med Chiafrø
- 3 dL Grahamsmel
- 4 dL Vand
- 2 tsk Salt
- 2 spsk Chiafrø
Fremgangsmåde
- Skyld og skær de søde kartofler og gulerødder i mundrette stykker (ca. 1,5x1,5 cm). Behold gerne skralden på.
- Bring grøntsagerne i kog i en stor gryde med 800 mL vand. Lad dem koge i ca. 10 minutter.
- I mellemtiden piskes alle ingredienserne til fladbrødet sammen i en medium skål. Stil den herefter til side.
- Skær også peberfrugterne og løgene i mundrette stykker.
- Tilføj peberfrugter, løg, hakket tomat og bouillon til gryden. Lad det koge i yderligere 10 minutter.
- Hak ingefæren så fint som du kan/gider.
- Skru lidt ned for varmen, og tilføj ingefær, salt, peber, hvidløg, karry, gurkemeje, cayennepeber og kokosmælk til gryden. Lad det små-simre i 5-10 minutter.
- I en lille kop piskes majsstivelse og 1 dL vand jævnt sammen.
- Smuldrer limebladene i gryden (sorter kvisten fra).
- Mens karryen små-simrer røres majsstivelsen langsomt i. Lad det små-simre og tykne mens du laver fladbrødene. Smag på den! Tilføj gerne mere cayennepeber, hvidløg eller lign.
- For Grahamsfladbrød
- Varm en stor pande ved meget høj varme.
- Når den er meget varm fordeles 0,5-1 dL dej på panden (uden olie). Fordel så vidt muligt dejen på panden så brødet bliver så fladt som muligt (ca. 0,5-1 cm).
- Steg brødet 1-2 minutter på hver side (den må gerne blive lidt sort og brændt). Fortsæt med resten af fladbrødene. Giver ca. 8 stk.
- I mens du steger resten af fladbrødene, gemmes de færdige brød imellem 1-2 rene viskestykker for at holde dem varme.
- Servering
- Server straks karryen med fladbrød, lidt persille, sesamfrø og lidt neutral yoghurt.