Ingredienser
- 500 g Søde kartofler
- 300 g Gulerødder
- 8 dL Vand
- 2 stk Peberfrugter
- 1 dåse Hakket tomat (400 g)
- 2 tsk Grøntsagsbouillon pulver (eller 1-2 terninger)
- 3 tsk Hvidløgspulver
- 2 tsk Salt
- 2 tsk Peber
- 2 tsk Karry
- 1/2 tsk Gurkemeje
- Lidt chili eller cayennepeber (efter smag)
- 1 dåse Fuldfed kokosmælk (400 g)
- 1 dL Vand + 2 spsk Hvedemel
- Evt. 1-2 dL kogte røde linser eller bønner *
- 25 g Gær
- 2 dL Lunken vand
- 2 tsk sukker (4 g)
- 2 tsk Salt
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk tørret Koriander (kan undlades, men anbefales!)
- 2 dL Grahamsmel
- Ca. 3,5 dL Hvedemel
- 100 g Solsikkekerner
- 1 dL Yoghurt
- Evt. lidt persille (frisk eller frost)
- Hjemmelavede Grahamspandebrød
- Servering
Fremgangsmåde
- For Grahamspandebrødet:
- Pisk gæret ud i det lune vand i en medium stor skål. Pisk herefter grahamsmel, salt, sukker, hvidløg og koriander jævnt ud i vandet.
- Med en stor træske røres hvedemelet så vidt muligt i dejen. Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord og æld den godt. Tilføj evt. mere mel. Dejen skal være klistret, men den må ikke hænge fast i dig eller bordet.
- Rul dejen ud i en lille pølse og del den op i 8 lige store stykker.
- Rul hvert stykke dej til en lille kugle, og lad dem hæve under et rent stykke viskestykke.
- For den Søde Kartoffel-Karry:
- Skyld og skær de søde kartofler og gulerødder i mundrette stykker (ca. 1,5x1,5 cm). Behold gerne skralden på.
- Bring kartoflerne og gulerødderne i kog i en stor gryde med 8 dL vand. Lad dem herefter koge i ca. 10 minutter.
- Skær peberfrugterne i mundrette stykker. Tilføj peberfrugten, hakket tomat og bouillon til gryden. Lad det koge i yderligere 10 minutter.
- Skru lidt ned for varmen, og tilføj salt, peber, hvidløg, karry, gurkemeje, cayennepeber og kokosmælk til gryden. Lad det små-simre i 5-10 minutter.
- I en lille kop piskes hvedemel og 1 dL vand jævnt sammen.
- Mens karryen små-simrer røres melblandingen langsomt i. Lad det små-simre og tykne mens du laver pandebrødene. Smag på den! Tilføj gerne mere cayennepeber, hvidløg eller lign.
- På et meldrysset bord rulles hver af dej-bollerne ud til et helt tyndt brød. Pynt evt. med sesamfrø.
- Varm en stor pande ved max varme. Rist herefter solsikkekernerne på den tørre pande indtil de bliver sprøde. Overfør dem til en lille skål.
- Tilføj herefter lidt stegeolie til panden og steg det første pandebrød i et par minutter på hver side. Fortsæt med resten. Du behøver ikke tilføje olie mellem hvert brød, men ca. 1-3 gange yderligere.
- Servering:
- Server den søde kartoffel karry med 0,5 dL yoghurt, lidt ristede solsikkekerner og 2 stk. pandebrød pr. person.
- Gem halvdelen af karryen i køleskabet, halvdelen af brødet i en frysepose ved stuetemperatur, og halvdelen af de ristede kerner i en lufttæt beholder ved studetemperatur, til frokost i morgen.
Noter
* Har du ekstra linser eller bønner liggende ud over de 450g tørrede kikærter budgetteret med i selve madplanen, kan du sagtens tilføje dem i denne karry ret!