Sød Kartoffel-Karry med Pandebrød og Ristede Kerner

Ingredienser

  • 500 g Søde kartofler
  • 300 g Gulerødder
  • 8 dL Vand
  • 2 stk Peberfrugter
  • 1 dåse Hakket tomat (400 g)
  • 2 tsk Grøntsagsbouillon pulver (eller 1-2 terninger)
  • 3 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Peber
  • 2 tsk Karry
  • 1/2 tsk Gurkemeje
  • Lidt chili eller cayennepeber (efter smag)
  • 1 dåse Fuldfed kokosmælk (400 g)
  • 1 dL Vand + 2 spsk Hvedemel
  • Evt. 1-2 dL kogte røde linser eller bønner *
  • 25 g Gær
  • 2 dL Lunken vand
  • 2 tsk sukker (4 g)
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret Koriander (kan undlades, men anbefales!)
  • 2 dL Grahamsmel
  • Ca. 3,5 dL Hvedemel
  • 100 g Solsikkekerner
  • 1 dL Yoghurt
  • Evt. lidt persille (frisk eller frost)
  • Hjemmelavede Grahamspandebrød
  • Servering

Fremgangsmåde

  • For Grahamspandebrødet:
  • Pisk gæret ud i det lune vand i en medium stor skål. Pisk herefter grahamsmel, salt, sukker, hvidløg og koriander jævnt ud i vandet.
  • Med en stor træske røres hvedemelet så vidt muligt i dejen. Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord og æld den godt. Tilføj evt. mere mel. Dejen skal være klistret, men den må ikke hænge fast i dig eller bordet.
  • Rul dejen ud i en lille pølse og del den op i 8 lige store stykker.
  • Rul hvert stykke dej til en lille kugle, og lad dem hæve under et rent stykke viskestykke.
  • For den Søde Kartoffel-Karry:
  • Skyld og skær de søde kartofler og gulerødder i mundrette stykker (ca. 1,5x1,5 cm). Behold gerne skralden på.
  • Bring kartoflerne og gulerødderne i kog i en stor gryde med 8 dL vand. Lad dem herefter koge i ca. 10 minutter.
  • Skær peberfrugterne i mundrette stykker. Tilføj peberfrugten, hakket tomat og bouillon til gryden. Lad det koge i yderligere 10 minutter.
  • Skru lidt ned for varmen, og tilføj salt, peber, hvidløg, karry, gurkemeje, cayennepeber og kokosmælk til gryden. Lad det små-simre i 5-10 minutter.
  • I en lille kop piskes hvedemel og 1 dL vand jævnt sammen.
  • Mens karryen små-simrer røres melblandingen langsomt i. Lad det små-simre og tykne mens du laver pandebrødene. Smag på den! Tilføj gerne mere cayennepeber, hvidløg eller lign.
  • På et meldrysset bord rulles hver af dej-bollerne ud til et helt tyndt brød. Pynt evt. med sesamfrø.
  • Varm en stor pande ved max varme. Rist herefter solsikkekernerne på den tørre pande indtil de bliver sprøde. Overfør dem til en lille skål.
  • Tilføj herefter lidt stegeolie til panden og steg det første pandebrød i et par minutter på hver side. Fortsæt med resten. Du behøver ikke tilføje olie mellem hvert brød, men ca. 1-3 gange yderligere.
  • Servering:
  • Server den søde kartoffel karry med 0,5 dL yoghurt, lidt ristede solsikkekerner og 2 stk. pandebrød pr. person.
  • Gem halvdelen af karryen i køleskabet, halvdelen af brødet i en frysepose ved stuetemperatur, og halvdelen af de ristede kerner i en lufttæt beholder ved studetemperatur, til frokost i morgen.

Noter

* Har du ekstra linser eller bønner liggende ud over de 450g tørrede kikærter budgetteret med i selve madplanen, kan du sagtens tilføje dem i denne karry ret!