Spaghetti “Carbonara”

Ingredienser

  • 250 g God italiensk tørret spaghetti uden æg
  • 100 g Champignons (i skiver)
  • 10 Cherrytomater (halverede)
  • 1 tsk Plantesmør
  • Lidt salt, peber og hvidløgspulver
  • 1 pakke "Silken and firm" tofu (300g, drænet) *
  • 0,5 dL Hvidvinseddike
  • 1 Fed hvidløg
  • 1 dL Gærflager
  • 1 spsk HP sauce
  • 2 dL kogevand fra pastaen
  • Saften fra 1/2 citron
  • Lidt cayennepeber og salt
  • En masse peber!
  • Evt. lidt frisk basilikum eller persille

Fremgangsmåde

  • Bring let saltet vand i kog og kog spaghettien efter anvisning.
  • I en anden stor gryde steges champignons i plantesmør med lidt salt, peber og hvidløgspulver ved høj varme. Tilføj tomaterne når svampene er ved at være stegte, og lækre og sku ned på middelvarme.
  • Blend tofu, hvidvinseddike, hvidløg, gærflager og HP sauce ved høj hastighed til saucen er jævn.
  • Overfør saucen til gryden med svampene, tilføj 2 dL kogevand fra pastaen, og lad det små simre et par minutter.
  • Overfør den kogte spaghetti direkte til saucen og smag til med citronsaft, caryennepeber, salt og en masse peber.
  • Server direkte!

Noter

* Kan erstattes med ca. 1/2 L mandelmælk og 1 spsk hvedemel. Bring kogevand og mandelmælk i kog og tilføj melet. Rør rundt og lad melet koge ud så saucen tykner. Tilføj evt. mere pasta kogevand efter smag.