Spaghetti i Sur-Sød Sauce

Ingredienser

  • 200 g god tørret Spaghetti (eller nudler)
  • 300 g Gulerødder
  • 300 g Grønne bønner (fra frost)
  • 2-3 stk Peberfrugt
  • Lidt stegeolie
  • 1 stor dåse Ananas i egen juice (eller 3 små)
  • 1 dL Ketchup (Heinz, Urtekram, Levevis)
  • 0,5 dL Soyasauce
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 2 spsk Hvedemel
  • 2 tsk Peber
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 1/2 tsk Caryennepeber
  • 2 dL Pasta kogevand
  • Saften fra 1-2 limes
  • Hjemmelavet Sur-Sød Sauce
  • Pynt

Fremgangsmåde

  • Bring en stor gryde let saltet vand i kog.
  • Kog pastaen efter anvisningen i det kogende vand.
  • Snit alle grøntsagerne i tynde stave, og tø bønnerne op under rindende lunt vand.
  • Blend ketchup, soyasauce, æblecidereddike, peber, hvidløg, cayennepeber og saften fra ananas dåsen jævnt sammen.
  • Varm en stor wok gryde ved høj varme. Tilsæt lidt olie.
  • Når gryden er rigtig varm tilsættes spaghettien, gem kogevandet.
  • Tilføj grøntsagerne til gryden og rør lidt rundt. Lad det stege i ca. 5 minutter indtil spaghettien har fået lidt stege skorpe. Rør kun rundt en gang i mellem.
  • Tilføj den blendede sauce, samt pasta kogevandt og ananasstykkerne. *
  • Rør rundt og lad saucen tykne i nogle minutter.
  • Server spaghettien med lidt limesaft og evt. sesamfrø.

Noter

* Skær dåseananassen ud i små stykker hvis ikke den allerede er det.