Spelt Pandekager med Skovbær

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Pisk speltmel, hvedemel, havregryn, sukker, inulin, vaniljesukker, bagepulver og plantemælk sammen i en lille skål. Dejen skal være tyk!
  • På en varm pande (trin 7/9) smeltes 1/2 tsk plantesmør i midten af panden. Ca. 0,5-1 dL af dejen fordeles i en pandekage som er ca. 1 cm tyk og 13 cm i diameter.
  • Ca. 0,5 dL skovbær presses straks let ind i pandekagen. Steg herefterpandekagen i ca. 2 min på hver side til pandekagen er ristet og gennembagt.
  • Gentag for resten af dejen. Giver ca. 4 styk.
  • Serveres fx med lunede bær, yoghurt og flormelis.

Noter

* Kan erstattes med bl.a. quinoamel.
** Vi elsker inulin pulver! Det smager skide sødt men består kun af ufordøjelige kostfibre som er guf for maven! Vi er endt med at blive mere fan af inulin end de mange sukker alternativer på markedet (stevia, sukrin osv.).