Ingredienser
- 8 skiver Durum brød *
- 1 pakke Rucola (ca. 75 g)
- 1/2 agurk (ca. 150 g)
- Aubergine "Fiske"filet
- 1 stor Aubergine
- 2 dL Hvedemel
- 2 dL Vand
- 1 dL Panko **
- 1 dL Polenta (majsgryn) **
- 2 tsk Salt
- 2 tsk Hvidløgspulver
- 2 tsk Karry
- Remulade Sauce
- 1,5 dL Alpro Neutral Yoghurt ***
- 3 spsk Piccalilly (findelt) ****
- 1 tsk Sennep
- Saften fra 1/2 citron
- En lille håndfuld frisk dild
Fremgangsmåde
- Skær auberginen ud i 0,5-1 cm tykke skiver (ca. 5-6 stk i alt). Skær herefter skrællen af.
- Pisk hvedemel, vand, hvidløg, salt og karry sammen i en dyb tallerken.
- Rør polenta og panko sammen i en anden dyb tallerken.
- Vend en skive aubergine i mel-blandingen (i et relativt tyndt lag), og herefter i polenta-blandingen på begge sider. Læg den forsigtigt på en stor tallerken så den kan tørre lidt. Fortsæt med resten.
- Tilberedning:
- Varm en stor pande ved høj varme (ca. 8 ud af 9 trin).
- Når panden er varm fordels lidt stegeolie på panden (jeg bruger raps). Steg brødene til de bliver sprøde på hver side. Det går stærkt! Tilføj endelig mere olie!
- Lad herefter brødene dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Skru lidt ned for varmen (ca. 5 ud af 9 trin), tilføj lidt mere olie til panden og steg "fiske"filetterne sprøde på hver side. Overfør dem forsigtigt fra den tallerken de lå på så du ikke river paneringen af.
- Lad også "fiske"filetterne dryppe af på et stykke køkkenrulle efter stegning.
- Servering:
- I mens du steger både brød og "fiske"filetterne, skyldes rucola salaten og agurken skæres i tynde skiver.
- Rør yoghurt, piccalilly, citron og sennep sammen i en lille skål. Tilføj finthakket dild.
- Server det ristede durum brød med en ordentlig håndfuld rucola, 1-2 "fiske"filetter, en lille håndfuld agurk, samt 1-2 spsk remulade sauce. Server straks!
- Du kan også servere "fiske"filetterne med asparges og CaviArt! Så er der ikke langt til et klassisk stjerneskud!
Noter
* Jeg køber den i bake-off afdelingen i Netto. Den er perfekt til formålet! Du kan også erstatte den med andet brød eller rugbrød, men der er nu ikke noget som ristet durum brød!
** Kan erstattes med rent polenta, rent rasp, rent panko eller en anden blanding af de tre. Men polenta og panko synes jeg nu giver det bedste resultat.
*** Jeg bruger altid "mild and creamy" varianten, men du kan også bruge de lidt mere tykke varianter som "Go-On" eller den sukkerfri.
**** Piccalilly kan købes i både Kvickly, Føtex, Bilka, Super Brugsen, Meny eller lign.