Stegt Broccoli i Kikærte-Karry Sauce med Spaghetti

Ingredienser

  • 400 g Broccoli (frost)
  • 350 g kogte Kikærter (klar til brug)
  • 3-4 tsk Gul karrypulver (efter smag)
  • 2 tsk Grøntsagsbouillonpulver (eller 1 terning)
  • 3 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Koriander (kan undlades)
  • 1-2 tsk Sennep
  • Lidt salt og peber
  • 150 g Fuldkornsspaghetti
  • Kikærte-Karry Sauce
  • Ca. 7 dL Vand
  • 1 spsk Plantesmør
  • 1/2 tsk Gurkemeje

Fremgangsmåde

  • Forberedelse:
  • Bring rigeligt letsaltet vand i kog, i en stor gryde, til spaghettien. Når vandet koger tilføjes spaghettien, som koges efter anvisningen.
  • I en sigte tøes broccolibuketterne op under rindende lunt vand. Tilføj herefter broccolibuketterne til panden og steg dem sprøde. Vend kun i dem en gang i mellem. Når du synes de er dejlig sprøde tages de af varmen og gemmes indtil servering.
  • I en stor gryde smeltes plantesmørret ved middel varme. Tilføj karry, gurkemeje, bouillon, hvidløg og koriander og lad det stege af i nogle minutter. *
  • Lun kikærtemassen godt igennem (stadig ved middel varme) og smag saucen til med salt, peber, sennep og evt. mere karry. Tilføj evt. mere vand hvis du synes saucen er lidt for tyk.
  • Tø kikærterne op hvis de har været gemt i fryseren. De kan med fordel sættes i køleskabet om morgenen.
  • Tilberedning:
  • Varm en stor pande ved høj varme.
  • For Kikærte-Karry Saucen:
  • Blend kikærter og 5 dL vand jævnt sammen ved høj hastighed. Tilføj vandet løbende så massen bliver så jævn som mulig.
  • Tilføj 1 dl vand til gryden og lad det tykne i et par minutter. Tilføj så kikærtemassen.
  • Servering:
  • Lige inden servering overføres spaghettien til karry saucen og der pyntes med broccolibuketter.
  • Server straks!

Noter

* Hvis du vil minimere opvask kan du med fordel lave saucen i samme gryde som du kogte pasta i. Vent da til pastaen er færdig, tøm og skyld gryden og fortsæt med saucen her i.