Stegte Havregrøds’Klatkager’ med Lune Hindbær

Ingredienser

  • 0,5 L Vand
  • 3 dL Havregryn (finvalsede)
  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • Lidt plantesmør til stegning
  • Evt. 2 spsk chiafrø
  • 2 dL frosne Hindbær (ca. halvdelen af posen)
  • Lidt sirup (efter smag)
  • Servering

Fremgangsmåde

  • Bring vandet i kog i en lille gryde. Tilføj havregrynene og skru ned på middel varme.
  • Lad grøden passe sig selv mens den små-koger og langsomt bliver tykkere. Rør i den en gang i mellem.
  • Når grøden er tyk og den ikke kan koges mere ind, tages gryden af varmen.
  • Tilføj sukker og vanilje til gryden. Stil gryden til siden eller gem den i køleskabet til dagen efter.
  • Varm en stor pande ved medium-høj varme (trin 7/9). Smelt lidt smør på panden.
  • Fortsæt med resten af havregrøden. Giver ca. 6 stk. i alt.
  • Server straks klatkagerne med lunede hindbær og evt. lidt sirup.
  • Forberedelse: (kan gøres aftenen inden)
  • Tilberedning:
  • Med en grydeske overføres en god klat havregrød til panden (0,5-1 dL). Mas forsigtigt havregrødsklatten flad med en stegepalet (ca. 1 cm tyk). Fortsæt med så mange som du har plads til på panden.
  • Steg havregrynsklatterne i et par minutter på hver side til de får en lækker skorpe. Vend dem forsigtigt.
  • Servering:
  • Lun hindbærene i 2 minutter i mikrobølgeovnen.