Ingredienser
- 0,5 L Vand
- 3 dL Havregryn (finvalsede)
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- Lidt plantesmør til stegning
- Evt. 2 spsk chiafrø
- 2 dL frosne Hindbær (ca. halvdelen af posen)
- Lidt sirup (efter smag)
- Servering
Fremgangsmåde
- Bring vandet i kog i en lille gryde. Tilføj havregrynene og skru ned på middel varme.
- Lad grøden passe sig selv mens den små-koger og langsomt bliver tykkere. Rør i den en gang i mellem.
- Når grøden er tyk og den ikke kan koges mere ind, tages gryden af varmen.
- Tilføj sukker og vanilje til gryden. Stil gryden til siden eller gem den i køleskabet til dagen efter.
- Varm en stor pande ved medium-høj varme (trin 7/9). Smelt lidt smør på panden.
- Fortsæt med resten af havregrøden. Giver ca. 6 stk. i alt.
- Server straks klatkagerne med lunede hindbær og evt. lidt sirup.
- Forberedelse: (kan gøres aftenen inden)
- Tilberedning:
- Med en grydeske overføres en god klat havregrød til panden (0,5-1 dL). Mas forsigtigt havregrødsklatten flad med en stegepalet (ca. 1 cm tyk). Fortsæt med så mange som du har plads til på panden.
- Steg havregrynsklatterne i et par minutter på hver side til de får en lækker skorpe. Vend dem forsigtigt.
- Servering:
- Lun hindbærene i 2 minutter i mikrobølgeovnen.